Ana içeriğe atla

7/2 Kişisel Bakım 2

 


Fermantasyon ile Dönüşüm Sanatı

İleri Dönüşüm Sanatı Fermantasyon

7. Bölüm

2. Kısım


Güneş Kremi

Yaz boyunca plajda ve havuzda kullanabileceğiniz, bebek ve çocuklarınızda da güvenle kullanacağınız koruyucu bir güneş kremi tarifi bu.

 

Malzemeler

1 yemek kaşığı nar çekirdeği yağı

4 yemek kaşığı Hindistan cevizi Yağı

2 yemek kaşığı Çinko Oksit

2 yemek kaşığı shea yağı

1 yemek kaşığı bitkisel gliserin

10 damla lavanta uçucu yağı

 

Yapılışı

Bütün malzemeler güzelce karıştırılıp kavanozda doldurulur ve güneşe çıkılmadan önce kullanılır.

 

Citronella Sivrisinek Kovucu Sprey

 

Vücudumuzun açıkta kalan yerlerine sıkarak sivrisinek ve benzer haşereleri bizden uzak tutacak, aynı zamanda cildimizi nemlendirip, besleyip, bakım yaparken hoş kokusuyla da içimizi ferahlatacak, yalnızca uçucu yağlarla hazırlayacağımız bir karışım.

 

Malzemeler

2 yemek kaşığı citronella yağı

Yarım yemek kaşığı karanfil yağı

1 yemek kaşığı biberiye yağı

Yarım yemek kaşığı çay ağacı yağı

Yarım yemek kaşığı nane yağı

1 yemek kaşığı okaliptüs yağı

1 yemek kaşığı lavanta yağı

3 yemek kaşığı bitkisel gliserin

İçme suyu 200 ml kadar

 

Yapılışı

Tüm malzeme karıştırılır ve sprey şişelere boşaltarak kullanıma hazır hale getirilebilirsiniz. Kullanmadan önce çalkalayarak sıkmanız yeterli.

 

Fermente Cilt Toniği

Cildimizi canlandıracak, gözenekleri sıkıştırıp, siyah noktalarda, aknelerde işe yarayan, cildi derinlemesine temizleyen bir cilt toniği için yaşayan sirkemizi kullanacağız bu tarifte. 

 

Malzemeler

1 ölçü fermente yaşayan elma sirkesi

3 ölçü lavanta suyu ya da gül suyu

İstediğiniz uçucu yağları istediğiniz miktarda ekleyin. Ben paçuli ve yasemin ekledim.

 

Yapılışı

Hepsini karıştırın ve fısfıs başlıklı bir şişeye alın. Yüzünüze ve tüm cildinize sıkın, bırakın cildiniz emsin, üzerine kantaron yağlı kreminizi ya da nar çekirdeği yağlı kreminizi sürün. İş dönüşü yine cildinize sıkın ve bir pamukla yüzünüzü silin ve pamuğun renginin griye dönmesi sizi korkutmasın, unutmayın cildiniz de nefes alıyor ve bu kirleri de o esnada süzüyor. Makyaj yapmasanız da iş dönüşü bunu yapın ve cildinize nefes almasını sağlayın, cilt gözenekleri durduk yere bu kadar toksinle tıkanmasın. Cildiniz kısa sürede ışıldamaya başlayacak.

 

Yorumlar

İlgili Diğer Yayınlar

Evde Fermente Sucuk Nasıl Yapılır

Evde sucuk nasıl yapılır Sucuk doğru bir şekilde, yani geleneksel yöntemle yapılırsa fermente bir yiyecektir, probiyotiktir.  Marketten aldığınız en iyi marka sucuğun bile içinde mutlaka raf ömrünü uzatacak koruyucu ve katkı maddeleri maalesef mevcut. Bir daha markete uğradığınızda en güvendiğiniz sucuk markasının içindekiler bölümünü okumanızı tavsiye ediyorum. Koruyucu, renklendirici asit düzenleyici vs... en güvenilir dediğiniz markada, en az 3 kalem katkı maddesi var. İşlenmiş tüm et ürünlerinin sigara kadar kanserojen olduğu dünya sağlık örgütü WHO tarafından duyuruldu.  Artık geleneksel yöntemle kendi sucuğumuzu kendimiz yapıp, bu probiyotik sağlık deposu et ürününden faydalanma zamanıdır diye düşünüp kolları sıvadım.

Rafine Şekersiz, %100 Meyveden ayva Reçeli

Basit karbonhidrattan mümkün olduğunca kaçmayı hayat felsefesi haline getirince  insanın hayatına alternatif ve masum tatlar arayışı giriyor. Özellikle gençler ve çocukların kahvaltı sofrasında alışık oldukları geleneksel reçeller ve çikolata kremalarına alternatif bulmak biraz daha zor olabiliyor.  Ev yapımı nutella tarifimle kahvaltıda çikolatalı fındık kremasına güzel bir alternatif oluşturmuştum, şimdi sıra geldi reçele. Reçel kahvaltıda alışık olduğumuz ve çok zor vaz geçtiğimiz vaz geçmek zorunda kaldığımız bir lezzet,  vazgeçmek zorunda kalmamızın nedeni ise içeriğinin belki %70 yakın kısmının şekerden oluşması. Reçel, meyvelerin şekerle kaynayarak koyu bir kıvama getirilme ve şekerin koruyucu özelliğiyle saklanma şekli. Reçel yaparken iki husus var ki reçeli reçel yapıyor. Bir tanesi reçeli uzun süre saklanabilmesi yani koruyucu madde, diğeri ise reçelin kıvamı yani koyu  olması, su gibi kalmaması. Her ikisini de geleneksel reçellerde şeker sağlıyor. Me...

Fermente Şampuan Hakkında

Fermente Şampuan Hakkında Neden fermente şampuan sorusuna önceki Fermente Kozmetik yazımda değinmiştim. Bu yazının konusu, daha çok fermente şampuanın kullanımı ve diğer şampuanlardan uzak kalmanın gerekliliği üzerine olacak. Marketten aldığınız şampuanların içindeki zararlı kimyasallar neler? Önce bunlara bir bakalım, sonra fermente şampuanın içerik ve kullanımından bahis edelim. Şampuanlar farklı kimyasallar içerebilirler, fakat aşağıda yer alan kimyasallar, marketlerde bulunan tüm şampuanlarda yer alan kimyasallardır. Aqua: Su. En iyi ihtimalle %50'si. Şampuanların içindeki diğer maddelerin seyreltilmesi ve şişeden akabilmesi için. Sodium Laureth Sulfate (SLES): Sülfaktan. Petrolden elde edilen sentetik bir kimyasal. Deterjan etkisi göstermesi ve köpürmesi için temizlik ürünlerine konuyor. Boru hatlarını temizlemek için bulunmuş. Vücuda teması halinde 1-2 dk içinde emilerek kana ve organlarımıza karışır. Saç derisini fazlaca kurutabilir. Beyin v...