Ana içeriğe atla

Fermente Mutfağımda Pişen Gerçek Ekmekler

Fermente mutfağımda pişen doğal ve gerçek ekşi mayalı ekmeklerin içeriğinde;
Modern (GDO lu) buğday yok!
Katkı maddeleri yok!
Rafine un yok!
Ticari maya yok!
Zirai ilaç yok!

Un, Su, Tuz...
Un: Yerli tohumlardan çekilmiş olan taş değirmen unları (siyezden melezleme tohumlar) ve Siyez unu
Su: Filtrelenmiş içme suyu ve evde varsa kendi yaptığım şirden mayalı peynirin peynir altı suyu (whey proteini)
Tuz: Analiz raporlu ve sertifikalı 84 mineralli Çankırı kaya tuzu.
Sonuç: Artizan üretim, sınırlı sayıda ekşi mayalı gerçek ekmek....


İlaçsız ve gübresiz olarak yerel atalık tohumlardan yetiştirilip,
taş değirmende öğütülen,
geleneksel sertifikalı unlardan,
soğuk fermantasyon,
ekşi mayalı,
gerçek ekmekler,

fermente mutfağımda pişer ve kargo ile Türkiye'nin 4 bir yanına haftada iki kez dağıtılır.
Az sayıda, evde üretilen, artisan ekmek, gerçek ekmekler,
sadece kıymetini bilenler için üretilir.
Yerli tohum taş değirmen tam buğday ekşi mayalı gerçek ekmek, (geleneksel sertifikalı su değirmeni unu)
Yerli tohum taş değirmen %100 tam çavdar cevizli ekşi mayalı gerçek ekmek, 
Antik buğday siyez unu ekşi mayalı gerçek ekmek.
Dilediğiniz undan haşhaşlı ve tahinli seçeneklerini de ekleyerek.
Ekmekler 1 kilo ağırlığında.
Ekmek içeriği sadece yukarıdaki bahsi geçen unlar, içme suyu ve ev yapımı şirden peynir altı suyu,(fermente mutfağımda o an varsa eklenir) kaya tuzu ve ekşi mayadır. (ekşi maya içeriği yukarıdaki unlar ve içme suyudur)
Katkısız, geleneksel, artisan üretim, gerçek ekmekle tanışın.
Ekmeklerimiz sipariş üzere, sipariş sayısı kadar, haftanın 2 günü çarşamba ve pazar günleri pişer,
24 saat dinlenen ekmekler ertesi gün kargoya verilir.
Hafta içi ya da hafta sonu ekmeği listesinde sıraya girebilmek için isterseniz mail ile, isterseniz facebook sayfamızdan mesaj ile ulaşıp sipariş verebilirsiniz.

Online sipariş vermek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 
https://www.fermentemutfagim.com/

Yorumlar

  1. merhaba; siyez ununun glisemik indeksi kaçtır acaba? biliyormusunuz..bayağı araştırdım bulamadım..fermente mutfağım kesin biliyordur diyerek en son size başvurayım dedim :) FiLiZ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filiz Hanım siyez ekmeği ve dolayısıyla unu ama özellikle ekşi mayalı ekmeğinin Gİ normal ekmeklere göre bir hayli düşük. Kan şekerini birden yükseltmediği için birden de düşürmüyor. diğer ekmekler gibi kısa süre sonra tekrar acıktırmadan uzun süre tok tutmasının sebebi de bu zaten.

      Sil
  2. Merhaba, Ferda hanım acaba sattığınız gerçek unların raf ömrü ne kadar ve nerede saklamalıyız? Sizden tam buğday ve çavdar unu almıştım aklıma takıldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serin ve kuru bir yerde tercihen yazın buz dolabında, kışın balkon gibi soğuk bir bölümde tahmini olarak 3 aydır. Unda bir böceklenme ya da acıma olmadığı taktirde illa 3 ay sonra kullanılmaz diye bir durum yoktur. 3 ay sonra bunların olabileceğini söylemek istiyorum yalnızca. Mısır unu için bu süre daha azdır ve mutlak surette buz dolabında muhafaza edilmelidir.

      Sil
    2. Çok teşekkürler ilginiz için. Ekşi maya oluşturup ekmek yapmaya başlayacağım ama daha fırsatım olmadı unları kullanmaya.

      Sil

Yorum Gönder

İlgili Diğer Yayınlar

Rafine Şekersiz Siyez Keki

Rafine şeker kullanmadan en eski un olan 10 bin yıllık unla, siyez unuyla kek yapalım mı? Rafine şeker yerine ne kullanmak lazım. Sunni tatlandırıcılar da en az şeker kadar zararlıyken geriye ne kalıyor?  Ya bal ve pekmez. Bal ısıyla temas edince toksik etki yaratıyor. Pekmezde zaten çok uzun süre kaynatılarak yapıldığı için bu etki maalesef mevcut. En iyisi soğuk sıkım pekmezler tüketmek. Aranırsa bulunuyor. Pekmezi de ısıya dayanıksız olması yüzünden kullanmıyorum pişirilecek tariflerde. Geriye şeker yerine kullanabileceğim çok fazla da seçenek kalmadı. Meyvenin kendi şekeri dışında.  Tatlandırıcı için olgun muz ve kuru dut kullandım. Hurma ya da kuru üzüm, gün kurusu kayısı da kullanılabilir. Fermente mutfağımda kullanılmayan malzemeler; Rafine tuz, Rafine şeker, Rafine endüstriyel un (organik ve tam buğday unu da olsa kullanmıyorum) Kabartma tozu, Şekerli vanilin, Kakao (yalnızca ham kakao kullanıyorum) Zeytin yağı, Hindistan cevizi yağı  ve tereyağ...

Giriş Ferda Uslu Ne Yapar?

Kitap- Ferda Uslu Fermantasyon ile Dönüşüm Sanatı İleri dönüşüm Sanatı Fermantasyon Giriş Ferda Uslu Kimdir?  

7/3 Fermente Temizlik 1

  Fermantasyon ile Dönüşüm Sanatı İleri Dönüşüm Sanatı Fermantasyon 7. Bölüm 3. Kısım Kadim Temizlik Fermente Temizleyici Gıdalarımızı hazırladığımız mutfağımızda tezgâh, masa gibi yüzeylerin temizliğinde, bulunduğumuz odanın havasını temizlenip yenilemede kullanacağımız, bitkilerimizin yapraklarını canlandırabileceğimiz, evcil hayvanlarımızın tüylerini tararken kullanabileceğimiz kısacası her alanda kirlenmeden temizlik yapabileceğimiz bir tarif fermente temizleyici.   Geleneksel temizliğe baktığımızda Atalarımız 3 temel malzeme ile yüzyıllar boyunca hem bedenlerini hem yaşam alanlarını temizlemişler. Su, sirke ve sabun… Yaşamın kaynağı su ile, yaşayan fermente bir mayi olan sirkeyi buluşturup yanına yağlar ve kül suyu ile elde ettikleri bol köpüklü sabunu da eklemişler. Böylece kendi bedenlerinde, evlerinde ve çevrelerinde canlı doğal floranın dengesini bozmadan, yaşayan bir temizlik sağlamışlar.     Peki günümüzde neden her şey bozuldu? Atalarımızın üç temel ...