Ana içeriğe atla

Havuçlu Pişmeyen Unsuz Kek


Geçtiğimiz günlerde Fermente Mutfağımda rafine şeker kullanmadan organik havuç marmelatı yapmıştık.  Tarif isteyenler Rafine Şekersiz, %100 Meyveden ayva Reçeli tarifinden yararlanabilirler. Pektini de yine ayva ya da elmadan yapabilirler. 
Havuç marmelatımızla bu hafta güzel bir tarif oluşturdum, evdekiler, özellikle de oğlum bayıldı.

Havuçlu Pişmeyen Unsuz Kekte;
Un yok,
Yumurta yok,
Rafine şeker yok,
Pişmesine de gerek yok.
Son derece pratik ve lezzetli bir tarif oldu.

Malzemeler;

Yapılışı;

2 kavanoz Fermente Mutfağım Rafine Şekersiz Havuç Marmelatı
2 su bardağı yulaf ezmesi,
1 su bardağı rende Hindistan cevizi,
Yarım su bardağı doğranmış gün kurusu kayısı ya da kuru üzüm,
1 su bardağı kıyılmış iç ceviz,
1 çay kaşığı tarçın,
1 çay kaşığı Fermente Mutfağım vanilya özütü
Yarım su bardağı kadar kendi yaptığım ballı fındık ezmesi.



Fındık ezmesi için Ev yapımı nutella tarifimden yararlanabilirsiniz. Fındık ezmesinde kakao kullanmadım ve yağ yerine tahin kullandım. Bir ara onun detaylı tarifini blogda paylaşırım.
Bütün malzemeyi derin bir kapta karıştırarak yoğurun ve yağlı kağıt serdiğiniz uygun bir bor cama bastırarak serin. Üzerini streç filmle kapatıp buz dolabında bir gün dinlendirin.
Tarifi hazırlarken havuç marmelatınızdaki nem oranına göre yulaf ezmesi ve Hindistan cevizi rendesi miktarını azaltıp arttırabilirsiniz.
Yulaf ezmesi tüm nemi emerek şişecek, havuçlu pişmeyen kekiniz rahatlıkla dilimlenebilecek. 
Üzerine Hindistan cevizi rendesi serperek sunum yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Online sipariş vermek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. https://www.fermentemutfagim.com/



Yorumlar

  1. Bildiğim kadarıyla Canan Karatay yulaf ezmesini önermiyor? Yanlış anlamayın eleştirmiyorum. Karatay vb. diyetlere uygun ürünlerin hazırlanıp sunulduğu bir oluşum olduğunuz için merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Canan Hocamızın da önerdiği beslenme şekline uygun pek çok ürünümüz mevcut am yalnızca ,Canan Karatay beslenmesi ürünleri yapmıyoruz. Benzer beslenme şekilleri olan, GAPS, T.D.D. vs beslenmelerini de kılavuz almaktayız.

      Sil
    2. Anlıyorum, birden fazla diyete uygun ürünler yapıyorsunuz. Vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkürler.

      Sil

Yorum Gönder

İlgili Diğer Yayınlar

Rafine Şekersiz Siyez Keki

Rafine şeker kullanmadan en eski un olan 10 bin yıllık unla, siyez unuyla kek yapalım mı? Rafine şeker yerine ne kullanmak lazım. Sunni tatlandırıcılar da en az şeker kadar zararlıyken geriye ne kalıyor?  Ya bal ve pekmez. Bal ısıyla temas edince toksik etki yaratıyor. Pekmezde zaten çok uzun süre kaynatılarak yapıldığı için bu etki maalesef mevcut. En iyisi soğuk sıkım pekmezler tüketmek. Aranırsa bulunuyor. Pekmezi de ısıya dayanıksız olması yüzünden kullanmıyorum pişirilecek tariflerde. Geriye şeker yerine kullanabileceğim çok fazla da seçenek kalmadı. Meyvenin kendi şekeri dışında.  Tatlandırıcı için olgun muz ve kuru dut kullandım. Hurma ya da kuru üzüm, gün kurusu kayısı da kullanılabilir. Fermente mutfağımda kullanılmayan malzemeler; Rafine tuz, Rafine şeker, Rafine endüstriyel un (organik ve tam buğday unu da olsa kullanmıyorum) Kabartma tozu, Şekerli vanilin, Kakao (yalnızca ham kakao kullanıyorum) Zeytin yağı, Hindistan cevizi yağı  ve tereyağ...

Doğal Fermente Elma Sirkesi

Evde sirke yapmak,bir kere başlayınca vazgeçemeyeceğiniz bir hobi gibi aslında. Sirke yapmanın mantığını anlayıp, bir kaç başarılı deneme de gerçekleştirince her mevsimde, elinize geçen her meyveyle yapabileceğiniz bu doğal sağlık iksirinin yapılışı aslında çok kolay. Bir kaç püf noktasını bilmek ve her fermente gıda gibi biraz sabırlı olmak sirke yapmanın altın kurallarından. Marketler sirke doluyken, hele ki bu kadar ucuzken neden kendimi yorup evde yapmak için uğraşayım ki diyorsanız, buyurun aşağıda yazılanlara bir göz atın. Endüstriyel üretimle yapılan sirkeler saatler içerisinde olurken, geçirdikleri süreç fermantasyon değil, rafinasyondur. Oysa sirke fermente  bir gıdadır, en azından öyle olması gerekir. En basit ev sirkesinin oluşması bile 2-3 ay vakit alır. Sağlık için faydalı olan sirke sizce hangisi?

7/5 Fermente Temizlik 3

  Fermantasyon ile Dönüşüm Sanatı İleri Dönüşüm Sanatı Fermantasyon 7. Bölüm 5. Kısım Bokashi Fermantasyonu İlk iş olarak, organik atıkları kapalı küçük bir kovada biriktirmekle işe başlıyoruz. Mutfağa yemek yapmak ya da bir şeyler hazırlamak için her girdiğinizde, sebze meyve kabukları ve çekirdekleri, çay ve kahve telveleri, armudun sapı, üzümün çöpü, yani organik atık sınıfına giren ne varsa atmayıp, bokashi yapmak için mutfakta bir gün boyunca kapaklı bir kovada biriktirin. Bu birikintinin sulu olmaması için çöplerinizi sularından süzerek kovaya atın. Biriken atık kovasının içindekileri günde bir kez bokashi kovasına dolduracağız. Bokashi kovasının kapağını her atıkta açmıyoruz, günde yalnızca bir kez açıyor böylece hava ile temasını en aza indiriyoruz ki fermantasyon sağlıklı olarak devam edebilsin.  Bu yüzden atıkları gün boyunca ayrı bir kapta biriktirmek işin ilk adımı.   İkinci aşamada, ağzı sıkıca kapanabilen, altı musluklu ve içi süzgeçli bir kova edinin, ya da...