7 Nisan 2020 Salı

Fermente Detoks ile Tam Arınma



Probiyotiklerin kelimenin tam anlamıyla “ yaşam için” anlamına geldiğini biliyor muydunuz ? Bu bakterilerin ne kadar gerekli olduğu taşıdığı anlamdan belli. Mikrobiyomunuzu bozan zararlı organizmaları dışarı atmakla kalmaz, vücudunuzun lif gibi bazı besin maddelerini daha iyi sindirmesine yardımcı olabilirler. Probiyotikler ayrıca özellikle B vitaminlerinin vitaminlerin sindirimini arttırır ve genellikle bağırsakta dengeyi korur.

Şüphesiz, birçok insan için probiyotiklerin en ilgi çekici yönlerinden biri, sahip oldukları detoksifikasyon (organizmanın kendisine zararlı olan toksik maddelerden temizlenmesi) etkileridir. Bu yazıda probiyotiklerin, vücudunuza kötü toksinlerin atılmasında ve genel denge ve üstün sağlık yaratmada nasıl yardımcı olabileceği hakkında bilinmesi gereken en önemli başlıklardan bahsedeceğiz.

Probiyotikler Sizi Nasıl Temizler?
Açıkçası, probiyotikler gastrointestinal sistem (vücudun çiğneme, sindirim, emilim ve boşaltım işlemlerinin meydana geldiği ağızdan anüse kadar olan bölümü kapsar) üzerinde ciddi bir pozitif etkiye sahiptir. Burası yemeğin parçalandığı ve önemli besinlerin emildiği yerdir. Bağırsaklar optimum performans göstermediğinde, vücudun geri kalanı acı çeker.

Vücutta biriken toksinler genellikle bağırsaklarda ve karaciğerde (vücudun filtreleme organı) birikirler. Örneğin, serbest radikaller birikirler ve bu da organlara zarar verebilir, kanser diyabet gibi kronik hastalıkların zeminini hazırlarlar.  

İşte bu yüzden probiyotiklerin diyetinize ve hayatınızın her alanına dahil edilmesi bu kadar avantajlı ve gereklidir.

Probiyotikler sizi aşağıdaki yollarla temizlemeye yardımcı olur:
-1 Ağır metallerin azaltılması
Zamanla vücutta biriken kurşun, arsenik, cıva ve kadmiyum gibi ağır metallerin atılımını hızlandırır.
-2 Karaciğerin temizlenmesi
Probiyotikler karaciğer sağlığında önemli bir rol oynamaktadır.

Karaciğerinizi detoks etmeye yardımcı olarak, cildinizi bile canlandırır ve pürünsüzleştirebilir. Probiyotikler oldukça etkili güzelleştirici etkilere sahiptir.

3-BPA atılımı
Termal yazıcı makbuzları, konserve yiyecek kapları, kağıt para, dental kompozitler ve plastik su şişeleri gibi şeyler Bisphenol A ve diğer reçineler olarak bilinen endüstriyel bir kimyasal içerir. Bu kimyasallar içeceklerimize ve yiyeceklerimize sızabilir ve sağlıkla ilgili bir çok konuda endişelere neden olabilir.

Kulağa çok korkutucu geliyor değil mi? Ama korkmadan önce şu bilgiye bir göz atın. Yapılan bilimsel araştırmalar, probiyotiklerin bu tür kimyasalların emilimini en aza indirmek ve vücudunuzda birikmesini engelleyerek, sağlığa zararlı etkilere yol açmayacak şekilde BPA atılımını arttırdığını gösteriyor. Yaşasın probiyotikler ve fermente besinler.

4- Perkloratın parçalanması
Perklorat, jet yakıtı gibi itici gazlarda ve aynı zamanda gıda ambalajında ​​bulunan (statik elektriği kontrol etmek için kullanılır) doğal olarak oluşan ve üretilen bir kimyasaldır. Bazen içme suyumuza bile giriyor. Bunların da mikrop dostlarımızın parçalayarak atılmasını sağladıklarını bilmek güzel.

5-Glüten ve diğer tahıl proteinlerini parçayabilmesi
Buğday, vücudumuzun yeterli enzim üreterek parçalanma yeteneğine sahip olmadığı bir dizi protein içerir (en bilineni glüten). Bu sindirilmemiş proteinler kan dolaşımınıza girdiğinde, genel sağlığınıza kolayca zarar verebilir. İyi haber, son araştırmalar vücudun yapışkan proteinleri parçalayabilen ve toksisitelerini azaltabilen düzinelerce probiyotik bakteri suşu ürettiğini göstermektedir. Probiyotiklerin önemi bir kez daha gözler önünde.

6- Candida'nın Ortadan Kaldırılması
Antibiyotikler, alerjiler ve stres, Candida'nın aşırı büyümesine neden olabilecek suçlulardan sadece birkaçıdır. Bu durum bağırsak florasının dengesizliği ile bağlantılıdır ve astım, IBS diğer otoimmün hastalıklar da dahil olmak üzere, rahatsız edici sağlık koşullarının gelişmesine neden olurlar.

Probiyotikler bağırsaklarınızı faydalı bakterilerle doldurur, böylece zararlı Candida mayalarını kaplarlar (büyümek için daha az alanları kalır). 
Demekki tam bir detoks için canlı probiyotik bakteri kolonileri içeren fermente besinleri tüketmek son derece mühimdir. Fermente besinleri detoks programına dahil etmek size tam bir arınma ve sağlık sağlar.

Online sipariş vermek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. https://www.fermentemutfagim.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder