7 Nisan 2020 Salı

El Yapımı Soğuk Press Sabunlar




Sıradan ticari bir sabunun içinde aşağıdaki kimyasallar yer alır: 
  • Sodium İsethionate - deterjan* Stearik Asit - plastik
  • EDTA - sentetik koruyucu, göz ve sinüsleri rahatsız edebilen bir madde
  • Titanium Dioxide - beyazlatıcı
  • Propilen Glikol - petro kimya ürünü
  • Sodium Lauryl Ether Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, Ammonium Lauryl Ether Sulfate, Ammonium Laureth Sulfate sıvı sabun, şampuan, diş macunu gibi ürünlerde kullanılan deterjanlar.

Hangi yağ kullanılarak en iyi sabun yapılır?

Zeytinyağı dediğinizi duyar gibiyim. Ama cevap tam olarak bu değil. 
“En iyi sabun en iyi yağdan değil en iyi yağ karışımından yapılır.”
Her yağın kendine has özellikleri ve asitleri vardır, dolayısıyla her bir yağdan yapılacak sabunun yağa bağlı olarak kendi karakteristik özelliği olur. 
Hiçbir yağ yoktur ki tek başına sabun yapıldığında en iyi sonucu versin. Mesela sadece zeytinyağı ile yapılacak sabunun serttir ve soğuk sularda köpürme özelliği yeterince iyi değildir. Köpüğü ince ve zayıftır. Daha iyi bir sabun için zeytinyağı farklı özellikte yağlarla karıştırılarak sabunlaştırılmalıdır.
Böylelikle her yağın kendi sabunlaşma faktöründen çıkan sonucu yani kiminin cildi nemlendirme, kiminin iyi köpürme, kiminin cildi çok iyi besleme vs özellikleriyle ortaya mükemmel bir sabun çıkar.

Fermente Mutfağım Sabunları Nasıl Yapılır?

Soğuk işlem sabunlarımız, %50 oranında yemeklik zeytinyağı %40 oranında Hindistan cevizi yağı, kakao ve Shea yağı, hurma yağı gibi katı yağlar ve %10 oranında sabunun ismini aldığı yağ karışımıyla ve lye kombinasyonu kullanılarak yapılır. Sabunlaşma işleminde lyenin  yağlarla etkileşime girdiğinde gliserin oluşturur ve tüm kostik nitelikleri kaybolur. Kullanılan zeytinyağı ve katı yağlar, sabunun ne kadar sert ya da yumuşak olmasını ve ne kadar iyi köpürmesini belirler.
Elde ürettiğimiz sabunlarımızda, sabunlaşma esnasında yüksek oranda gliserin ortaya çıkar. Dolayısıyla bu yöntemle ortaya çıkan sabun, aynı zamanda bir cilt bakım ürünü olur. 

Yalnızca saf zeytinyağı ve organik katı yağlar içeren sabunlar bulmak istiyorsanız el yapımı sabunlarda da tıpkı ticari olarak üretilmiş sabunlarda olduğu gibi, etiketleri okumanız gerekir. Cildinizde kimyasal taksit istemiyorsanız yapay renkler veya kokular kullanılan sabunlardan kaçının.


Özetlemek gerekirse, cildiniz ve gezegenimiz için en iyi sabun, el yapımı, organik, tamamen doğal soğuk işlem sabunlardır. Bu muhteşem hazinelerden birini denediğinizde, bir daha asla 'marketten satın alınmış' sabunlardan memnun kalmayacaksınız. Bu yüzden kendinize ve dünyanıza büyük bir iyilik yapın ve GERÇEK sabun kullanmaya başlayın. 

Online sipariş vermek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. https://www.fermentemutfagim.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder