9 Nisan 2019 Salı

Türkiye'nin İlk ve Tek Fermente Shop'u Moda'da Açıldı


Sanırım bu işte heyecanımı hiç yitirmedim, nasıl yitirebilirim ki, 2015 den bu yana evde blog yazmamla başlayan bu muhteşem yolculuk, evden küçük bir atölyeye, atölyeden bir üretim tesisine, tesisten büyük bir fabrikaya ve Moda'da ilk mağazamız olan Fermente Shop'a kadar uzanan heyecanlı ve keyifli bir yolculuk haline dönüştü.
Tüm yolculuklarda olduğu gibi bu yolculuğunda çok keskin virajları, dik yokuşları, sert inişleri oldu, hala da olmaya devam ediyor çünkü yolculuk devam ediyor.
İlkelerimiz hedefimizi de beraberinde getirdiği için, amacımız da sağlıklı bir toplum için çalışmak olduğu için yol bizi zaten gitmemiz gereken noktalara zamanı geldikçe ulaştırıyor. Bize düşen bu noktalarda ne yapmamız gerekiyorsa onu en iyi şekilde yapmak oluyor.
2016 da ilk atölyemi açtığımdan bu yana siz değerli takipçilerimiz hep bir satış noktası istediniz ve bunu her platformda dile getirdiniz. Ben boşuna demiyorum Fermente Mutfağım sizin mutfağınız, sizin istekleriniz doğrultusunda yol haritamızı çiziyoruz. O yıldan bu zamana ben zaten bu satış noktası açma yönünde çeşitli minik dükkan arayışlarında bulundum ama
hep ertelendi bir şekilde. Demek ki zamanı dolmamış ve şimdi bu hayalimi gerçekleştirdim ve yine çok heyecanlıyım.

Mağaza satış sorumlumuzun sizlerin mağazamıza girişini bana şaşkınlık ve büyük bir hayranlıkla anlatışını duymanız lazımdı "Ferda Hanım mağazaya takipçileriniz sevinç çığlığı atarak giriyor, inanamıyorum insanlar ne kadar sevinçli ve heyecanlı. Nihayet açıldı Fermente Mutfağım mağazası diyorlar" diye bana anlattığında ben de tekrar aynı heyecana kapıldım ve sizin ve benim bir hayalimin daha gerçekleştiğini anladım. Destek ve ilginiz ilk günden bu güne kadar hiç azalmadı, eksilmedi. Size layık olmak kalite ve ilkelerimizden ödün vermemek biliyorsunuz benim başlıca ilkem haline dönüştü.
Moda Fermente Shop da sizin çok beğendiğiniz, daha önce üretimlerimiz olan siteden temin ettiğiniz ama şu an sitemizde satışta olmayan bir kaç ürünümüz de Moda'da yeniden satışta.
Başta meşhur ekşi mayalı 48 saat soğuk fermantasyon siyez ekmeğimiz her hafta taze olarak tesisimizde pişip, mağazamıza sevk ediliyor. Ekmek için haftalık ekmek listesine mağazada isim yazdırıp ekmeklerinizi teslim alabilirsiniz.
Kahvaltılık çemenlerimizin methini duymayan pek kalmadı bence, acı ve tatlı seçenekleriyle onlar da yalnızca mağazamız için tekrar ürettik.
Organik sertifikalı Fıstık ezmelerimiz sade ve tatlı seçenekleriyle yine yalnızca mağazamızda satışta.
Daha pek çok özlediğiniz lezzetleri yalnızca mağazamızdan temin edebileceğiniz şekilde tekrar sizler için ürettik.

Türkiye'nin ilk ve tek Fermente Shopu Modada açıldı. 
İçten ve dıştan sağlıklı fermente beslenme arayışından lezzetin doğal ve gerçek haline, küçük bir ev atölyesinden koca bir üretim tesisine dönüşen bu sevgi dolu, içten ve gururlu mücadele şimdi de yine bir ilk olmanın heyecanı ile yeniden hayat buluyor. 
Mağazamızın alt katını tamamen atölye yapabileceğimiz bir alan olarak tasarladım ve en kısa zamanda atölyelerimiz Moda'da tekrar başlayacak.

Fermantasyon işlemi;
Akıl almaz, gizemli, yabani ve hayret vericidir. Üzümleri şaraba, arpa tohumlarını biraya, sütü peynir ya da yoğurt veya kefire, ekşi mayayı ekmeğe, kakao çekirdeğini çikolataya, sebzeler ve lahanayı turşusuna dönüştüren bir süreçtir. Binlerce yıldır, insanlar bu eski yöntemi, dondurucu ve konserve makineleri kullanmadan, yiyeceklerinin raf ömrünü uzatmak için kullandılar. 

Fermantasyon, gıdaların korunmasının ve iyileştirilmesinin geleneksel bir yoludur. İkinci beyin olarak kabul edilen bağırsağımızı ve bağışıklık sistemimizin %80’ini oluşturan bağırsak floramızdaki probiyotikleri üreten, besleyen ve çoğalmalarını sağlayan; doğal fermantasyon yöntemleri ile üretilmiş sirkeler, turşular, kombucha vb. doğal ve gerçek gıdaların yanında vücut sağlığımızı da geri getiren yenilebilir, toksinlerden arındırıcı ve koruyucu yenilebilir, Fermente Kozmetik ürünlerine kadar geniş bir yelpazede faydalı üstelik organik sertifikalı ürüne ulaşabileceğiniz ilk nokta, Fermente Mutfağım Moda Shop. Düzenlenecek workshop atölye çalışmaları ile canlı, sıcak ve samimi bir ortam da sunan, Fermente Mutfağım Moda Shop artık hizmetinizde. 
Hepinizi bu heyacanı yaşamak ve paylaşmak icin mağazamıza bekliyoruz. 
Fermente Shop Adres;

Caferağa Mahallesi Şair Nefi sk. Kose Apt. No: 8 B Kadıköy İSTANBUL, 34710 
Moda İlköğretim Okulu karşısındayız. 
Mağaza numaramız: 0216 330 81 01 
Haftanın 7 günü, sabah 09:00’dan akşam 21:00’e kadar kapılarımız açık.

Online sipariş vermek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. https://www.fermentemutfagim.com/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder