Ana içeriğe atla

Probiyotik Süzme Yoğurt Yapılışı


Evde probiyotik yoğurt tarifimi Evde probiyotik yoğurt nasıl yapılır başlıklı yazıdan öğrenebilirsiniz.
Daha önce yaptığım probiyotik yoğurt tarifime küçük ilaveler yapmak gerekirse;
Yapılacak yoğurt için yarı yarıya manda sütü kullanmak yoğurdun daha sert bir kıvamda olmasını sağlıyor. Ayrıca piyasaya yeni çıkan cam şişede günlük yoğurt sütleri de çiğ süte ulaşamayanlar için çok iyi bir alternatif, gerçekten taş gibi yoğurdu oluyor.
Yoğurt mayalarken probiyotik eklemek için ister probiyotik yoğurt mayası kullanın, isterseniz de şase. Her ikisiyle de probiyotik yoğurdunuz çok iyi olacaktır.
Hazırlamış olduğunuz probiyotik yoğurdu tamamen soğuması için buz dolabında mutlaka bir gece bekletin.

Soğumuş olan yoğurdu ertesi gün süzerek süzme yoğurt haline getirebilirsiniz.


Süzme yoğurt yapmak için cam bir kabın içine yerleştirdiğiniz tel süzgeç ve üzerine koyacağınız bir tülbent işinizi görecektir.
Ben yıllar önce aldığım yoğurt makinesinin aparatlarını bu iş için kullanıyorum. Yoğurt makinesini artık kullanmıyorum ama bu aparatlarla süzme yoğurt çok pratik hazırlanıyor.
Tülbent serilmiş süzgece aldığınız yoğurdu buz dolabında takriben 24 saat, istediğiniz kıvamda sertleşene kadar tutun.
Yoğurdun altına biriken su peynir altı suyu whey proteinidir. Peynir altı suyu ile neler yapılabileceği ve faydaları ile ilgili tüm detaylar için başlığa tıklayıp okuyabilirsiniz.
Üstü ise probiyotik süzme yoğurt.
Her türlü mezede, kahvaltıda vs kullanılmak üzere probiyotik süzme yoğurdunuz hazır.
Afiyet olsun.

Online sipariş vermek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 
https://www.fermentemutfagim.com/

Yorumlar

  1. fermente mutfağımı severek ve ilgiyle takip ediyorum bir siteden aldığım probiyotik yoğurt mayası aldım ilk uygulamamızda yoğurdum sündü. sizce sebebi ne olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebebi, mayanın içerisindeki probiyotik bakterilerin yoğurt bakterilerinden fazla olması. Çözümü ise tarifi birebir uygulamanız yani önceki yoğurttan bir kaşık ilave ederek mayalarsanız sünme olmayacak.

      Sil
    2. Bende de bazen probiyotik yoğurtla mayaladığım zaman sünme oluyor, maya için kullanılacak probiyotikli yoğurdu henüz daha süt ısınırken buzdolabından çıkartıp oda sıcaklığına getirmeden soğuk olarak süte eklediğim zaman sünme sorunu yaşamıştım. Ama bir sefer de toz probiyotik maya ile de başıma gelmişti, onu neden olduğunu anlayamamıştım. Sevgiler.

      Sil
  2. süzme yoğurtta , peynir altı suyu / whey protein ayrıldıysa.. ne kaldı. süzme yoğurt yararlı mıdır ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoğurt sadece whey proteininden ibaret değildir. Geriye kalan kazaindir. Fermente edilmiş probiyotik yoğurttur.

      Sil
    2. Yoğurdun suyu bazı insanlara ve ev hayvanlarına dokunuyor, kedi ve köpek gibi ev hayvanlarına da haftada bir süzülmüş probiyotik yoğurt yedirmek hem sindirim sistemlerini rahatsız etmez hem de sindirim sistemlerini oldukça iyileştirir.

      Sil
  3. Zaten probiyotik maya kullanildigi zaman icerigi cogalacagi icin şase eklemeye gerek var mi? Neden extra şase eklediniz?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

İlgili Diğer Yayınlar

Evde Fermente Sucuk Nasıl Yapılır

Evde sucuk nasıl yapılır Sucuk doğru bir şekilde, yani geleneksel yöntemle yapılırsa fermente bir yiyecektir, probiyotiktir.  Marketten aldığınız en iyi marka sucuğun bile içinde mutlaka raf ömrünü uzatacak koruyucu ve katkı maddeleri maalesef mevcut. Bir daha markete uğradığınızda en güvendiğiniz sucuk markasının içindekiler bölümünü okumanızı tavsiye ediyorum. Koruyucu, renklendirici asit düzenleyici vs... en güvenilir dediğiniz markada, en az 3 kalem katkı maddesi var. İşlenmiş tüm et ürünlerinin sigara kadar kanserojen olduğu dünya sağlık örgütü WHO tarafından duyuruldu.  Artık geleneksel yöntemle kendi sucuğumuzu kendimiz yapıp, bu probiyotik sağlık deposu et ürününden faydalanma zamanıdır diye düşünüp kolları sıvadım.

Rafine Şekersiz, %100 Meyveden ayva Reçeli

Basit karbonhidrattan mümkün olduğunca kaçmayı hayat felsefesi haline getirince  insanın hayatına alternatif ve masum tatlar arayışı giriyor. Özellikle gençler ve çocukların kahvaltı sofrasında alışık oldukları geleneksel reçeller ve çikolata kremalarına alternatif bulmak biraz daha zor olabiliyor.  Ev yapımı nutella tarifimle kahvaltıda çikolatalı fındık kremasına güzel bir alternatif oluşturmuştum, şimdi sıra geldi reçele. Reçel kahvaltıda alışık olduğumuz ve çok zor vaz geçtiğimiz vaz geçmek zorunda kaldığımız bir lezzet,  vazgeçmek zorunda kalmamızın nedeni ise içeriğinin belki %70 yakın kısmının şekerden oluşması. Reçel, meyvelerin şekerle kaynayarak koyu bir kıvama getirilme ve şekerin koruyucu özelliğiyle saklanma şekli. Reçel yaparken iki husus var ki reçeli reçel yapıyor. Bir tanesi reçeli uzun süre saklanabilmesi yani koruyucu madde, diğeri ise reçelin kıvamı yani koyu  olması, su gibi kalmaması. Her ikisini de geleneksel reçellerde şeker sağlıyor. Me...

Fermente Şampuan Hakkında

Fermente Şampuan Hakkında Neden fermente şampuan sorusuna önceki Fermente Kozmetik yazımda değinmiştim. Bu yazının konusu, daha çok fermente şampuanın kullanımı ve diğer şampuanlardan uzak kalmanın gerekliliği üzerine olacak. Marketten aldığınız şampuanların içindeki zararlı kimyasallar neler? Önce bunlara bir bakalım, sonra fermente şampuanın içerik ve kullanımından bahis edelim. Şampuanlar farklı kimyasallar içerebilirler, fakat aşağıda yer alan kimyasallar, marketlerde bulunan tüm şampuanlarda yer alan kimyasallardır. Aqua: Su. En iyi ihtimalle %50'si. Şampuanların içindeki diğer maddelerin seyreltilmesi ve şişeden akabilmesi için. Sodium Laureth Sulfate (SLES): Sülfaktan. Petrolden elde edilen sentetik bir kimyasal. Deterjan etkisi göstermesi ve köpürmesi için temizlik ürünlerine konuyor. Boru hatlarını temizlemek için bulunmuş. Vücuda teması halinde 1-2 dk içinde emilerek kana ve organlarımıza karışır. Saç derisini fazlaca kurutabilir. Beyin v...