17 Mart 2016 Perşembe

Kefir Bakımı (kefir bakterisi ile)


Size kefir danelerine  nasıl bakım yapmanız gerektiğinden bahsetmek istiyorum. Hani herkesin anlattığı kefir danelerine sütle beslemek, sütü dökmek falan değil bu bakım. Kefir danelerinin bakımını kefir bakterisi ile besleyip danelerini yenileyip, güçlendireceğiz.
Bunun için her zaman yaptığınız gibi kefir danelerini, her zaman mayaladığınız süt miktarı ile ve aynı yöntem ile mayalıyorsunuz. Kefir mayalama ile ilgili ayrıntılı tarifi Evde kefir yapılışı yazımda anlatmıştım. Ayrıca kefirin faydalarından yine aynı yazıda bahsetmiştim. Başlığa tıklayarak okuyabilirsiniz. 
Dane bakımı yaparken normal mayalamaya işlemine ilave olarak mayaladığınız kefirin içine tek kullanımlık kefir mayası ekliyorsunuz. Bildiğiniz her zamanki yöntemle kefiri mayalayıp 24 saat sonra daneleri süzüp, kefiri dolaba kaldırıyorsunuz. Sonra çalkalayıp kefirinizi içebilirsiniz. 

Tek kullanımlık kefir mayaları artık tüm marketlerde bulunuyor. Ben Bizim marka kefir mayası kullanıyorum. Kolay kolay marka vermem aslında ama bu markanın mayasından gerçekten çok memnun kaldım. Danelerime bir kez bakım uyguladım daha bir dirileştiler, güzelleşti ve büyüdüler. 
Artık bir kaç mayalamada bir kefir danelerine bakım yapmayı düşünüyorum.



Online sipariş vermek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 
https://www.fermentemutfagim.com/

4 yorum:

  1. Kefir danesi yapımı için tarifiniz varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kefir danesi canlı bir mantardır :) Yapılmaz. alırsınızbesledikçe çoğalır, büyür.

      Sil
    2. Yapılır tabiki gökten zembille inmedi ;) şırdan keçisütü ve keçi tulumu lazım ok

      Sil
  2. İyi geceler ferda hanım kefır bakımını anlayamadım bıkac kez okumama ragmen su ıle mı sut ıle mı bakım yapılıyor rica etsem acıklamalı olarak yazarmısınız hayırlı geceler

    YanıtlaSil