Ana içeriğe atla

Ev Yapımı Zeytinyağlı ve Kakao Yağlı Sabun


Ev yapımı doğal sabunlarımın artık görücüye çıkma zamanı geldi. Bu bölümde iki çeşit sabun tanıtacağım size.
Tanıtıma geçmeden önce evde sabun yapılışı bölüm 1 için buraya, bölüm 2 için buraya tıklayın. 
Evde yaptığım doğal sabunlar için kullandığım doğal bitkisel yağların faydaları hakkında bilgi almak için buraya tıklayın. 


İlki doğal zeytinyağlı sabun;

Sabunun içeriği yemeklik soğuk sıkım zeytinyağı,
Sabunlaşmayı sağlayacak ölçüde çok az kostik ve kuru biberiye yaprakları.
Biberiye yapraklarını tercih etmemin sebebi,  cildi temizleyip, gençleştirme etkisi olduğu için.
Ev yapımı doğal sabunlarımın her çeşidinde yemeklik aldığım soğuk sıkım zeytinyağlarını kullanıyorum. Soğuk pres yöntemiyle yaptığım sabunlar ışıl işlem görmediği için zeytin yağının tüm faydalı enzimlerinden cildiniz de faydalanacak. 
Ev yapımı doğal sabunlarımda piyasada sıkça rastlanan dip yağı asla kullanmıyorum. Sabunlarımın hiçbir çeşidinde boyar madde, tuz, parfüm vs kullanmıyorum. %100 doğal el yapımı sabunlarım tam bir sağlık deposu. 


İkincisi kakao yağlı, Hindistan cevizi yağlı ve zeytinyağlı sabun;

Bu sabunda doğal soğuk sıkım zeytin yağına ilave olarak kakao yağı ve Hindistan cevizi yağı kullandım. Sabunlaşma gerçekleşmeden önce içerisine 1 çorba kaşığı kakao ekledim. Ayrıca bir kaşık yeşil çay yaprakları ekledim. Yeşil çayın da sayısız faydasının yanında antioksidan etkisi sebebiyle sabunda tercih ettim.




Yorumlar

İlgili Diğer Yayınlar

Rafine Şekersiz Siyez Keki

Rafine şeker kullanmadan en eski un olan 10 bin yıllık unla, siyez unuyla kek yapalım mı? Rafine şeker yerine ne kullanmak lazım. Sunni tatlandırıcılar da en az şeker kadar zararlıyken geriye ne kalıyor?  Ya bal ve pekmez. Bal ısıyla temas edince toksik etki yaratıyor. Pekmezde zaten çok uzun süre kaynatılarak yapıldığı için bu etki maalesef mevcut. En iyisi soğuk sıkım pekmezler tüketmek. Aranırsa bulunuyor. Pekmezi de ısıya dayanıksız olması yüzünden kullanmıyorum pişirilecek tariflerde. Geriye şeker yerine kullanabileceğim çok fazla da seçenek kalmadı. Meyvenin kendi şekeri dışında.  Tatlandırıcı için olgun muz ve kuru dut kullandım. Hurma ya da kuru üzüm, gün kurusu kayısı da kullanılabilir. Fermente mutfağımda kullanılmayan malzemeler; Rafine tuz, Rafine şeker, Rafine endüstriyel un (organik ve tam buğday unu da olsa kullanmıyorum) Kabartma tozu, Şekerli vanilin, Kakao (yalnızca ham kakao kullanıyorum) Zeytin yağı, Hindistan cevizi yağı  ve tereyağ...

Giriş Ferda Uslu Ne Yapar?

Kitap- Ferda Uslu Fermantasyon ile Dönüşüm Sanatı İleri dönüşüm Sanatı Fermantasyon Giriş Ferda Uslu Kimdir?  

Evde Fermente Sucuk Nasıl Yapılır

Evde sucuk nasıl yapılır Sucuk doğru bir şekilde, yani geleneksel yöntemle yapılırsa fermente bir yiyecektir, probiyotiktir.  Marketten aldığınız en iyi marka sucuğun bile içinde mutlaka raf ömrünü uzatacak koruyucu ve katkı maddeleri maalesef mevcut. Bir daha markete uğradığınızda en güvendiğiniz sucuk markasının içindekiler bölümünü okumanızı tavsiye ediyorum. Koruyucu, renklendirici asit düzenleyici vs... en güvenilir dediğiniz markada, en az 3 kalem katkı maddesi var. İşlenmiş tüm et ürünlerinin sigara kadar kanserojen olduğu dünya sağlık örgütü WHO tarafından duyuruldu.  Artık geleneksel yöntemle kendi sucuğumuzu kendimiz yapıp, bu probiyotik sağlık deposu et ürününden faydalanma zamanıdır diye düşünüp kolları sıvadım.