27 Şubat 2019 Çarşamba

Fermantasyonun Cilt Bakımında Etkileri



Yenilebilir yağlar ve Probiyotik içecek olan kombu çayıyla muhteşem bir sıvı sabun yaptık.
İçerisinde ayçiçek yağı, zeytinyağı, limon yağı ve kombocha var.
Tabii ki yağların sabunlaşması için doğru oranda potasyum hidroksit kullandık. bu konu ile alakalı soruları olanlar daha önce yazdığım  Sabun Bazı, Kül Suyu ve Kostik Meselesi 


yazımı lütfen okusunlar. Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, bütün sabunlarımızın son halinde asla kostik kalıntısı bulunmaz.
Sizleri Fermente Sıvı Sabun ile tanıştıracağım ama öncesinde fermantasyon ve cilt için kazandırdıklarına göz atalım.
Fermantasyon binlerce yıldır uygulanmakta gıdanın geleneksel olarak en eski saklama metodudur. Gıdanın, besinsel değerlerini arttırmak için biyolojik bileşenler içerir. Fermantasyon, güzellik ürünlerine tanımlanmasından önce, geleneksel olarak sebze ve meyve gibi yiyecekler için kullanılmıştır. Bu işlem yiyecekler ile, iyi bakterilerin üremesini sağlayan bir ortam oluşturulmasını içerir. Bu doğal bakteriler laktik asit oluşturmak üzere nişasta üzerinde beslenir. Sonuç? Yiyecekler korunur ve b vitamini, probiyotikler, omega 3 yağ asitleri ve enzimleri oluşur!

Cilt bakımına gelince,
aktif bileşenler parçalanır, böylece besinler ve mineraller cilt tarafından daha hızlı emilir. Bu bileşenler, cilt üzerinde inanılmaz faydalı bir etkiye sahip olan antioksidanlar ve amino asitlerle daha da zenginleşir.
Fermente edilmiş malzemelerin cilt bakımı faydaları nelerdir?
Fermente edilmiş içerik, cildimizin genel sağlığı için birçok olası faydaya sahiptir. Fermantasyon işlemi, her bir bileşendeki antioksidanların seviyesini arttırdığından, bu, cildin yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı olabilir. Fermente gıdalar yemenin de cildi içten dışa açıklığa kavuşturma ve gençleştirme yeteneğine sahip olduğunu göstermiştir. Cilt bakımında kullanıldığında, bu fermantasyon işlemi, bileşenlerin biyoyararlanımını arttırır, bu da daha derin bir seviyede emilebilecekleri anlamına gelir. Bu özellikle kuru cilde sahip herkes için mükemmeldir!
Şimdi bu bilgiler doğrultusunda fermente ürünleri gıda ile sınırlamak ne kadar da azla yetinmek olacak sizler de sanırım anladınız. Fermantasyonu ve fermente ürünleri yaşamımızın her alanına almak sağlıklı bir toplum için yapacağımız en faydalı eylem olacağı kanaatindeyim.
Fermente sıvı sabun, Fermente Şampuan, fermente sabun, kısacası fermente kozmetik bu öğretiler doğrultusunda ortaya çıktı Fermente Mutfağımın ürün gamına yerleşti ve sizlere gururla sunuldu.
Fermente kozmetik ile alakalı daha kapsamlı olan 

Fermente Kozmetik yazımı da okumanız da fayda olabilir.


Online sipariş vermek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. https://www.fermentemutfagim.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder