Ana içeriğe atla

Zeytinyağlı Kahvaltılık Kuru Domates


Pazar günkü kahvaltı etkinliğimiz için hazırladığımız zeytinyağlı kahvaltılık kuru domates çok ama çok beğeni aldı. İkram ettiğimiz tabakların tamamı boşalıp geldi.
Tabi biz de bu durumdan çok memnun kaldık.
Atölyede yaptığımız zeytinyağlı kuru domatesi kahvaltıda her gün biz de çok severek tüketiyoruz. 
Bu tarifi hazırlarken başlıca gerekli malzeme tabii ki kuru domates.
Bizim bu yıl kuru domateslerimiz Urfa'dan geldi. İlaçsız güneşte kurumuş mis gibi yerli domatesle yaptığımız bu tarif gerçekten kahvaltımızın vazgeçilmezi oldu.
diğer olmazsa olmaz malzeme de iyi kalite bir zeytinyağı. Fermente Mutfağım zeytinyağı yıllandır Antakya'dan geliyor. soğuk sıkım ve nefis bir zeytinyağ. Hem yemeklerimizde, hem de sabunlarımızda kullandığımız site stoğunada eklediğimiz mutfağımıza giren tek zeytinyağımız bu.
Gelelim tarife


Malzemeler;

Güneşte kurutulmuş yerli domates,
Soğuk sıkım zeytinyağı,
Taş köprü sarımsağı,
Kekik ya da zahter.



Yapılışı;

Domatesler sıcak suda 15 dk kadar bekletilir. yumuşayınca süzülür ve suyu tamamen kurulanır.
Kurulanan ve dilimlenen domatesler cam bir kavanoza, bir sıra domates, üzerine dilimlenmiş sarımsak ve kekik olmak üzere alınır.
Üzerini örtecek kadar soğuk sıkım zeytinyağı ilave edilir.
Bu şekilde buz dolabına alınan domateslerin lezzeti iyice çıkması için bir kaç gün ağzı kapalı olarak bekletilir ve kahvaltı safranıza eklenir.

Kahvaltıda mis gibi ekşi mayalı siyez ekmeğini zeytinyağına bandıra bandıra bandıra yenir.
Domateste bulunan ve E vitamininden on kat daha üstün olan likopen bir antioksidandır. Domateste bulunan likopen zeytinyağı ile buluşunca emilimi çok yükselir.
Fermente Mutfağımda geçen hafta stoğa eklediğimiz domates kuruları için
Sipariş linki;

Güneşte Kurutulmuş Yerli Domates


Online sipariş vermek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. https://www.fermentemutfagim.com/

Yorumlar

  1. Domateslerin kurtulduğu yer sizin denetiminizdemi gerçekten doğal üretim olduğu belgeli mi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fermente Mutfağım artık organik sertifikalı müteşebbis firma oldu, sertifikasını aldı.

      Sil
  2. Fermente Mutfağım organik sertifikalı müteşebbis firma oluyor. Yakında tüm ürünlerimiz için sertifikalarımız sitemizde ve blogumuzda yayınlıyor olacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Almışsınız sertifikayı Ferda Hanım, hayırlı olsun.

      Sil
    2. Çok teşekkürler Mustafa bey.

      Sil
  3. bulunduğumuz yerde taze kekik bulma imkanımız yok ama memleketten topladığımız güzel dağ kekiği kurusu var elimizde.Kekiği kurutulmuş şekilde kullanabilir miyiz bu tarifte

    YanıtlaSil
  4. Hazirladiginiz bu sosu( sarimsak haric) ben siyah zeytinle karistirip bir kac gun dinlendiriyorum.sonra enfes bir zeytin oluyor.

    YanıtlaSil
  5. Bunu dolapta ne kadat süre saklayabiliriz her pazar yenisi mi yapıcaz uoksa konserve gibi mi kullanıcaz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

İlgili Diğer Yayınlar

Kitap- Ferda Uslu İçindekiler

  Kitap- Ferda Uslu  Fermantasyon ile Dönüşüm Sanatı İleri dönüşüm Sanatı Fermantasyon Bu kitap, 07.07.2023 Yılında Ferda Uslu tarafından kaleme alınmıştır. Kitabın tüm hakları yazara aittir. Kitap sadece ferdauslu.net kişisel blogda djital olarak yayınlanmıştır. Bu bölümden başlayarak tamamına bu blogdan ulaşılabilir. Kitabın baskılı yayını yoktur. Kitapta anlatılan her şey yazarın kişisel yaşam deneyimine dayanmaktadır, hiçbir sağlık iddası yoktur. Djital yayın tarihi; 25.11.2024 İletişim  ferdauslu@fermentemutfagim.com fermentemutfagim.com telefon 0850 255 44 11 Giriş Ferda Uslu Ne Yapar İçindekiler 1.Bölüm   Fermantasyon Nedir?   -Bilinen En Eski Gıda Koruma Tekniği Fermantasyon -Probiyotik- Prebiyotik ve Simbiyotik Kavramları -İleri Dönüşüm Sanatı Fermantasyon   -Mikro Evrenden Makro Evrene Sonsuz Dönüşüm -Bağırsaklar, Zihin ve Ruh -Die of iyileşme Sendromu -Ağız ve Cilt Florası -Kadim Şifa Kaynağı Fermantasyon -Sonsuz İyileşme Gücü  

4/6 Yiyecekleri Sağlıklı Pişirme Yöntemleri

Fermantasyon ile Dönüşüm Sanatı İleri Dönüşüm Sanatı Fermantasyon 4. Bölüm İçten Dışa Detoks 6. Kısım Yiyecekleri Sağlıklı Pişirme Yöntemleri Detoks boyunca yediklerimiz kadar, onları nasıl hazırladığımız da önemlidir. Fermente edilmiş yiyeceklerin dışında kalan çiğ sebzeler ve meyvelerle beslenirken, bu yiyecekleri besin değerleri kaybolmadan hazırlamak önemlidir. Aslında yiyecekleri pişirme yöntemleri sadece detoks için gerekli değil, genel olarak sağlıklı beslememizin de kriterlerindendir. Pişirme yöntemi, sağlıklı bir yiyeceği zararlı bir yiyecek haline dönüştürebilir. Doğru yiyecekleri doğru pişirme teknikleriyle hazırlayarak maksimum faydaya ulaşırız. Örneğin kabak tüm sebzeler gibi bol lif ve vitaminler içeren sağlıklı ve faydalı bir sebzedir, bununla birlikte kabağı kızgın yağda kızartırsak faydasının önüne kızartmanın zararları geçebilir. Yiyecekleri pişirerek onların formlarını değiştiririz, kullandığımız pişirme yöntemleri bu formları belirler. Detoks boyunca sağlıklı yiyece...

6/4 Fermente Tarifler 4

  Fermantasyon ile Dönüşüm Sanatı İleri Dönüşüm Sanatı Fermantasyon 6. Bölüm 4. Kısım Probiyotik Yoğurt Malzemeler 3 Litre gezen inek, manda, koyun, keçi sütlerinden birisi ya da birkaçının karışımı çiğ süt 1 yemek kaşığı probiyotik turşu suyu   Süt bir tencerede kaynatılır ve kaynadıktan sonra çok kısık ateşte 10 dakika kadar daha kaynaması sağlanır. Ocaktan alınan süt, yoğurt mayalama ısısı olan 45 derece getirilir. Küçük bir kâsede turşu suyu ve birkaç kaşık süt karıştırılarak tenceredeki mayalanacak süte eklenir ve güzelce karıştırılıp tencerenin ağzı kapatılır. Yaklaşık 4-5 saat tencerenin aynı ısıda kalmasını sağlamak için tencere battaniyeye sarılabilir ya da fırının yoğurt mayalama ayarında sıcaklığı korunur. Mayalama belirtilen saatten uzun tutulursa yoğurt ekşi olur. Mayalama saati sona erdiğinde tencerenin kapağı açılarak, sarsmadan buzdolabına alınır ve bir gece buz dolabında dinlendirilir. Ertesi gün probiyotik yoğurt kullanıma hazırdır.     Probiyotik V...