19 Haziran 2016 Pazar

Şifalı Bitkisel Yağlardan Doğal Ev Yapımı Sabunlar


Sabunlarıma her geçen gün yeni çeşitler ekliyorum. 
El yapımı, artizan üretim olan bu doğal bitkisel sabunlar az sayıda üretiliyor ve el yapımı olduğu  için o kadar sabunun içerisinde birbiriyle aynı 2 kalıp sabun bile olmuyor.
Artizan sabunlarım EDTA, SABUN BAZI, SLES, SENTETIK KIMYASAL, KOKU, Paraben, Alkol, Silikon, Renklendirici, Hayvansal Ürün, Jelatin, karbon karasi, EO ve Koruyucu İçermez. %100 doğal ve yenilebilen yağlardan yapılır.
Ortalama ağırlık 100-170 gr gelen sabun kalıpları yeni evlere gitmeye hazır.
Tüm sabunlarımını soğuk sıkım zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı ve palm yağı karışımlarıyla yapıyorum ve her çeşit için ekledim farklı yağlar da şunlardır;

Kakao yağı,
Shea yağı,
Susam yağı,
Kantaron yağı,
Kayısı çekirdeği yağı,

Çam katranı (Ardıç Katranı Sabunu, Ardıç Yağı Sabunu, Ardıç Sabunu olarak da adlandırılır.)
Limon yağı.
Bentonit killi,
Kaya tuzlu ve whey proteini,
Biberiye yağı
Badem yağı.



Susam yağı sabunu







Susam yağının antibakteriyel özelliği vardır ve bu özelliğinden dolayı kafa derisinde meydana gelen mantar ve egzama gibi sorunların ortadan kalkmasına yardımcı olabilir.Kafa derisine masaj şeklinde uygulandığı zaman bit sorunlarını da giderir.

Susam yağı aynı zamanda kepek sorununu da çözebilir. Sabahları suya karıştırarak saçlarınız yıkadığınızda kepek sorunundan kısa sürede kurtulabilirsiniz. Çok iyi bir sonuç almak için bu uygulamaya 30 gün boyunca devam etmelisiniz.

Susam yağı aynı zamanda kuru saç sorunlarını da çözebilir. Susam yapını bir miktar su ile inceltin ve bir çay kaşığı limon katın ve parmaklarınızın ucuyla saç köklerine uygulayın. Dairesel olarak uygulamayı kafa derinize yapın ve daha sonra 30 dakika beklemeye bırakın. 30 dakika sonra saçlarınızı durulayın. Bu uygulama kuru saç sorunlarının ortadan kalkmasını sağlayacaktır.

Susam yağı ayrıca saçlara doğal bir parlaklık kazandırır. Elinize 3-4 damla susam yağı damlatın ve saçlarınıza uygulayın. Bu uygulaaya 8-10 gün devam edin. Uygulama sonunda saçlarınıza doğal bir yumuşaklık ve parlaklık kazandırmış olacaksınız.

Saç sağlığını korumak için susam yapını kafa derinize uygulamanız doğal olraka kafa derisi sağlığına da katkıda bulunacaktır. Susam yağının ayrıca stres kaynaklı saç dökülmelerini de önlediği düşünülmektedir.


Çam katranı sabunu





Dünyanın en eski sabunlarından biri. Çam Katranı sivilceli ciltlerde, sedef hastalığında, kepek sorununda, egzamada ve diğer deri rahatsızlıklarında kullanılabilecek güvenli bir üründür.İçerdiği yüksek miktarda gliserin ve zeytinyağı ile cildin nem kaybetmesini ve kurumasını önler.Katran Sabununun Cilde Faydaları
Antiseptik içeriği bulunan katran sabunu mikropların kırılmasında çok etkilidir.
Sistit rahatsızlığının oluşturduğu iltihapları giderir.
Kaşınan cildi yatıştırır.
Sivilceli ciltlerde çok etkilidir.
Ciltte tahrişlerin iyileşmesini sağlar.
Sedef, egzama ve mantar hastalıklarına katran sabunu kullanmak gerekir.
Varis ağrılarını iyileştirir.
Uyuz gibi cilt problemlerinde katran sabunu iyi gelir.
Katranda bulunan koku nefes alımını rahatlatır.
Romatizmal sorunlara etkilidir.
Kokusundan dolayı afrodizyak etkiye sahiptir.
Selülit tedavisine yardımcıdır.

Kayısı çekirdeği yağı sabunu







Cilt hücrelerini besleyerek cildin ideal nem oranını korur.cilt lekelerini yok etmekten, cilt kırışıklıklarını gidermeye ve cildin yaşlanmasını önlemeye kadar pek çok faydası olan içeriğiyle, şifalı özelliği olan bir yağdır. İçeriğinde A, D, K, E vitaminleri bulunur. A vitamininin cildin gençleşmesinde ve lekelerin giderilmesinde çok büyük bir katkısı vardır. Sivilce tedavisinde bile bu yağdan faydalanılmaktadır. Kuru cilt yapısına sahip olan kişiler, içeriğinde magnezyum, kalsiyum, selenyum gibi mineraller bulunan bu yağı kullandıklarında oldukça faydasını görecektir. İçeriğindeki omega 3 ve omega 6 yağ asitlerinin varlığı, Bu yağın içinde bulunan oleik asit, palmitik asit ve linoleik asit nedeniyle hücre duvarı yapısının oluşturulması sağlanır. Bu da akne, sivilce, cilt kuruluğu, saç dökülmesi gibi sorunların giderilmesini sağlar. Cilde haricen uygulanacak olan yağ, kısa sürede faydalı etkilerini gösterecektir.
Tüm ciltlere uygun olan yağ, içerdiği A vitamini, magnezyum, betakaroten, kalsiyum, karotin gibi maddeler sayesinde cilde canlılık vererek, nemlendirilmesini sağlar. Ciltte meydana gelen kırışıklıkları gidermekte etkilidir. 

Limon yağı sabunu




Limon sabunu köpüğü ayak ve el nasırlarına etkilidir.Selülit ve ödem giderici etkisi vardır. Kan dolaşımını hızlandırarak cildi canlandırır. Antiseptik özelliği nedeni ile cildinizde limon yağı sivilcelerin önüne geçer. Yağlı ciltlere iyi gelir ciltte fazla yağ oluşumunu azaltır. Ölü derilerin atılmasını sağlar. Elleri yumuşatır ve ciltte oluşan kahverengi lekeleri azaltır. Tırnakları güçlendirir. Kırılgan tırnakları sertleştirir, sararmaları engeller. Canlı ve parlak saçlar sağlar.Varislerde, limon yağı ile varisli bölgeyi ovmanız varisin ağrısını alır. Antibakteriyeldir.

Sabun cevizi sabunu








Sabun cevizi Himalayalar’da yetişen ve doğal olarak sabun üreten bir yemişdir. Bu sabuna ”saponin” denir, sürfaktan görevini yerine getiren doğal bir temizleyicidir, suyun yüzey gerilimini kırar ve çamaşırların dokusuna nüfuz ederek kiri suya aktarır. Sabun cevizini özellikle hassas cilde sahip olanlar, egzama ve alerjik cilt problemleri olanlar çok rahatlıkla kullanabilirler çünkü hem ciltte hem de çamaşırlarda oldukça yumuşak ve hassas bir temizlik sağlarlar.Sabun cevizi ağacı vahşi doğada yetişir yani herhangi zirai ilaç vs. tarzı kimyasallar kullanılmasına gerek kalmaz. Kısaca doğa ananın bizlere hediyesidir.

Kantaron yağı sabunu


Antiseptik özelliği ile yarada mikrop oluşmasını önler. Kantaron Yağı antiseptik özelliğinden dolayı mikropları öldürücü özelliği vardır. Yaraların çabuk iyileşmesini sağlar. Ayrıca açık yaraların mikrop kapma riskini azaltabilir. Ayrıac antiseptik özelliğinden dolayı yaranın iltihaplanmasını engelleyebilir. Kantaron yağı genel anlamda cilt sağlığını korumanın yanında özellikle bebeklerde meydana gelen pişikleri de giderebilir. 
Antiefarmatuardır.


Online sipariş vermek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. https://www.fermentemutfagim.com/





4 yorum:

  1. Ferda, kantaron yağı, ısırgan yapı, Defne yapı ve Ardıç katmanının sabunlasam oranlarını bulamadım, rica etsem yazar mısın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabun yapımını öğrendikten sonra onları kendiniz uyarlayabilirsiniz.

      Sil
  2. Merhaba yapılışını paylaştınız mı ben göremedim ☺️

    YanıtlaSil