Ana içeriğe atla

Unsuz Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi


İşkembe çorbasının faydaları saymakla bitmez. Unsuz yapmamın sebebi, çorbanın  glisemik indeksini arttırmamak için. Başlarda İşkembe ve mercimek gibi un ile terbiye ederek pişirmeye alışkın olduğumuz çorbaları yaparken zorlanmıştım. Şimdi ise un eklemek aklıma bile gelmiyor. Bu tarifi deneyin, çok seveceksiniz.

Terbiyeli işkembe çorbası için malzemeler

Terbiyesi için

İşkembe çorbası yapılışı

Dana işkembeleri bir gece önceden bolca kaya tuzu erittiğimiz suya bırakıp 1 gece bu suda bekletiyoruz. Tuzu 1 litre su için 1 yemek kaşığı olarak ilave edebilirsiniz. Bu aşamada üzerini steç filmle kapatıp buz dolabında beklettim. 

Ertesi gün işkembeyi tuzlu sudan çıkartıp, sudan geçirip düdüklü tencereye alıyoruz. Tencerenin içine sevdiğiniz otlardan ilave edebilirsiniz. Ben dağ kekiği, dağ ada çayı, taze biberiye, defne yaprağı ve daha önce dondurduğum kereviz sapı ilave ettim. 

Düdüklüde 2 saat pişirdim. Pişince işkembeleri kesme tahtasına alıp, suyu süzgeçle süzüp aromatik otlardan ayırdım.

İşkembeleri küp küp doğradım. suyu ve işkembeleri tekrar tencereye aldım. Tuzda beklettiğimiz için tekrar tuz ilavesine gerek yok, buna dikkat edin. Benim buzluğumda önceden 48 saat fermente edilmiş ve haşlanmış nohut her zaman bulunur, bittikçe yenisi yapılır konulur. Fermente baklagiller ve tahıllar başlığına tıklayın. Tencereye haşlanmış nohutu da ilave edip tekrar kaynattım.
Bir kasede terbiyesini hazırladım. Yumurta sarısı ve yoğurdu çırptım. 

Kaynamakta olan çorbanın suyundan azar azar terbiyeye ekleyerek terbiyeyi ısıttım. Kaynayan çorbaya ısınan terbiyeyi boşaltıp karıştırdım. Bir taşım daha kaynayınca ocağın altını kapattım.

Bir tavada erittiğim tereyağının üzerine kırmızı biber ekledim ve altını kapattım. Ayrı bir kasede ezilmiş sarımsak ve ev yapımı elma sirkesini karıştırdım. Çorbayı kaseye alıp, üzerine biberli yağ gezdirerek, sirkeli sarımsaklı sos ile servis ettim.
Afiyet olsun.


Online sipariş vermek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 
https://www.fermentemutfagim.com/

Yorumlar

Yorum Gönder

İlgili Diğer Yayınlar

Evde Fermente Sucuk Nasıl Yapılır

Evde sucuk nasıl yapılır Sucuk doğru bir şekilde, yani geleneksel yöntemle yapılırsa fermente bir yiyecektir, probiyotiktir.  Marketten aldığınız en iyi marka sucuğun bile içinde mutlaka raf ömrünü uzatacak koruyucu ve katkı maddeleri maalesef mevcut. Bir daha markete uğradığınızda en güvendiğiniz sucuk markasının içindekiler bölümünü okumanızı tavsiye ediyorum. Koruyucu, renklendirici asit düzenleyici vs... en güvenilir dediğiniz markada, en az 3 kalem katkı maddesi var. İşlenmiş tüm et ürünlerinin sigara kadar kanserojen olduğu dünya sağlık örgütü WHO tarafından duyuruldu.  Artık geleneksel yöntemle kendi sucuğumuzu kendimiz yapıp, bu probiyotik sağlık deposu et ürününden faydalanma zamanıdır diye düşünüp kolları sıvadım.

Rafine Şekersiz, %100 Meyveden ayva Reçeli

Basit karbonhidrattan mümkün olduğunca kaçmayı hayat felsefesi haline getirince  insanın hayatına alternatif ve masum tatlar arayışı giriyor. Özellikle gençler ve çocukların kahvaltı sofrasında alışık oldukları geleneksel reçeller ve çikolata kremalarına alternatif bulmak biraz daha zor olabiliyor.  Ev yapımı nutella tarifimle kahvaltıda çikolatalı fındık kremasına güzel bir alternatif oluşturmuştum, şimdi sıra geldi reçele. Reçel kahvaltıda alışık olduğumuz ve çok zor vaz geçtiğimiz vaz geçmek zorunda kaldığımız bir lezzet,  vazgeçmek zorunda kalmamızın nedeni ise içeriğinin belki %70 yakın kısmının şekerden oluşması. Reçel, meyvelerin şekerle kaynayarak koyu bir kıvama getirilme ve şekerin koruyucu özelliğiyle saklanma şekli. Reçel yaparken iki husus var ki reçeli reçel yapıyor. Bir tanesi reçeli uzun süre saklanabilmesi yani koruyucu madde, diğeri ise reçelin kıvamı yani koyu  olması, su gibi kalmaması. Her ikisini de geleneksel reçellerde şeker sağlıyor. Me...

Fermente Şampuan Hakkında

Fermente Şampuan Hakkında Neden fermente şampuan sorusuna önceki Fermente Kozmetik yazımda değinmiştim. Bu yazının konusu, daha çok fermente şampuanın kullanımı ve diğer şampuanlardan uzak kalmanın gerekliliği üzerine olacak. Marketten aldığınız şampuanların içindeki zararlı kimyasallar neler? Önce bunlara bir bakalım, sonra fermente şampuanın içerik ve kullanımından bahis edelim. Şampuanlar farklı kimyasallar içerebilirler, fakat aşağıda yer alan kimyasallar, marketlerde bulunan tüm şampuanlarda yer alan kimyasallardır. Aqua: Su. En iyi ihtimalle %50'si. Şampuanların içindeki diğer maddelerin seyreltilmesi ve şişeden akabilmesi için. Sodium Laureth Sulfate (SLES): Sülfaktan. Petrolden elde edilen sentetik bir kimyasal. Deterjan etkisi göstermesi ve köpürmesi için temizlik ürünlerine konuyor. Boru hatlarını temizlemek için bulunmuş. Vücuda teması halinde 1-2 dk içinde emilerek kana ve organlarımıza karışır. Saç derisini fazlaca kurutabilir. Beyin v...