5 Mart 2016 Cumartesi

Unsuz Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi


İşkembe çorbasının faydaları saymakla bitmez. Unsuz yapmamın sebebi, çorbanın  glisemik indeksini arttırmamak için. Başlarda İşkembe ve mercimek gibi un ile terbiye ederek pişirmeye alışkın olduğumuz çorbaları yaparken zorlanmıştım. Şimdi ise un eklemek aklıma bile gelmiyor. Bu tarifi deneyin, çok seveceksiniz.

Terbiyeli işkembe çorbası için malzemeler

Terbiyesi için

İşkembe çorbası yapılışı

Dana işkembeleri bir gece önceden bolca kaya tuzu erittiğimiz suya bırakıp 1 gece bu suda bekletiyoruz. Tuzu 1 litre su için 1 yemek kaşığı olarak ilave edebilirsiniz. Bu aşamada üzerini steç filmle kapatıp buz dolabında beklettim. 

Ertesi gün işkembeyi tuzlu sudan çıkartıp, sudan geçirip düdüklü tencereye alıyoruz. Tencerenin içine sevdiğiniz otlardan ilave edebilirsiniz. Ben dağ kekiği, dağ ada çayı, taze biberiye, defne yaprağı ve daha önce dondurduğum kereviz sapı ilave ettim. 

Düdüklüde 2 saat pişirdim. Pişince işkembeleri kesme tahtasına alıp, suyu süzgeçle süzüp aromatik otlardan ayırdım.

İşkembeleri küp küp doğradım. suyu ve işkembeleri tekrar tencereye aldım. Tuzda beklettiğimiz için tekrar tuz ilavesine gerek yok, buna dikkat edin. Benim buzluğumda önceden 48 saat fermente edilmiş ve haşlanmış nohut her zaman bulunur, bittikçe yenisi yapılır konulur. Fermente baklagiller ve tahıllar başlığına tıklayın. Tencereye haşlanmış nohutu da ilave edip tekrar kaynattım.
Bir kasede terbiyesini hazırladım. Yumurta sarısı ve yoğurdu çırptım. 

Kaynamakta olan çorbanın suyundan azar azar terbiyeye ekleyerek terbiyeyi ısıttım. Kaynayan çorbaya ısınan terbiyeyi boşaltıp karıştırdım. Bir taşım daha kaynayınca ocağın altını kapattım.

Bir tavada erittiğim tereyağının üzerine kırmızı biber ekledim ve altını kapattım. Ayrı bir kasede ezilmiş sarımsak ve ev yapımı elma sirkesini karıştırdım. Çorbayı kaseye alıp, üzerine biberli yağ gezdirerek, sirkeli sarımsaklı sos ile servis ettim.
Afiyet olsun.


Online sipariş vermek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 
https://www.fermentemutfagim.com/

2 yorum:

  1. diger tariflerde oldugu gubi bolca yorum bekliyordum lakin konu iskembe olunca herkes sus pus olmuş.sanırım ilgi alanlarına girmiyor bu faydalı yemek
    🤔😁

    YanıtlaSil
  2. Mayalanmış nohut ne işe yarıyor?

    YanıtlaSil