Ana içeriğe atla

Hindistancevizi Yağı Sabunu


Sabun çeşitlerine eklediğim yeni tarifim Hindistan cevizi yağı sabunu. Sabunlaşma, cildi nemlendirme, köpürme faktörleri hesaplanarak gereken oranda sabuna ekledim. 
Sabun içerisindeki yağlar;
Hindistan cevizi yağı,
badem yağı,
palma yağı ve
zeytinyağı.
Bitki melisa yaprağı, baharat olarak mavi rengini vermek çivit (çivit otunun kökünden elde edilir. mavi renklidir) kullandım. 
Yaptığım sabunların hepsi soğuk pres yöntemiyle ısıl işlem görmeden yapılmıştır.
Hindistan cevizi yağının cilde olan yoğun faydalarından yararlanmak için bu sabun ideal oldu.


Sabun ve doğal krem için kullandığım bitkisel yağların cilde olan faydalarını buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.



Kefir sabunu
Zeytinyağlı ve kakao yağlı sabunlar
Shea yağlı sabunu

Hindistan cevizi yağı sabunu
 
Evde sabun yapılışı 1
Evde sabun yapılışı 2



Online sipariş vermek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. https://www.fermentemutfagim.com/

Yorumlar

  1. Ferda hnm nerede yaşıyor ve oturuyorsunuz?

    YanıtlaSil
  2. benim projem var ve sabun yapmam gerek. birçok çeşit sabun yapıcam ve ben nasıl yapıcağımı bilmiyorum. sayfanızdaki direktifleri uygulayarak yapıcam umarım yapabilirim :d

    YanıtlaSil
  3. Merhaba. Dükkan'da Çörek otu yağı sabununa rastladım.Sabunlaşma faktörü kaçtır acaba?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

İlgili Diğer Yayınlar

Rafine Şekersiz Siyez Keki

Rafine şeker kullanmadan en eski un olan 10 bin yıllık unla, siyez unuyla kek yapalım mı? Rafine şeker yerine ne kullanmak lazım. Sunni tatlandırıcılar da en az şeker kadar zararlıyken geriye ne kalıyor?  Ya bal ve pekmez. Bal ısıyla temas edince toksik etki yaratıyor. Pekmezde zaten çok uzun süre kaynatılarak yapıldığı için bu etki maalesef mevcut. En iyisi soğuk sıkım pekmezler tüketmek. Aranırsa bulunuyor. Pekmezi de ısıya dayanıksız olması yüzünden kullanmıyorum pişirilecek tariflerde. Geriye şeker yerine kullanabileceğim çok fazla da seçenek kalmadı. Meyvenin kendi şekeri dışında.  Tatlandırıcı için olgun muz ve kuru dut kullandım. Hurma ya da kuru üzüm, gün kurusu kayısı da kullanılabilir. Fermente mutfağımda kullanılmayan malzemeler; Rafine tuz, Rafine şeker, Rafine endüstriyel un (organik ve tam buğday unu da olsa kullanmıyorum) Kabartma tozu, Şekerli vanilin, Kakao (yalnızca ham kakao kullanıyorum) Zeytin yağı, Hindistan cevizi yağı  ve tereyağ...

Giriş Ferda Uslu Ne Yapar?

Kitap- Ferda Uslu Fermantasyon ile Dönüşüm Sanatı İleri dönüşüm Sanatı Fermantasyon Giriş Ferda Uslu Kimdir?  

Evde Fermente Sucuk Nasıl Yapılır

Evde sucuk nasıl yapılır Sucuk doğru bir şekilde, yani geleneksel yöntemle yapılırsa fermente bir yiyecektir, probiyotiktir.  Marketten aldığınız en iyi marka sucuğun bile içinde mutlaka raf ömrünü uzatacak koruyucu ve katkı maddeleri maalesef mevcut. Bir daha markete uğradığınızda en güvendiğiniz sucuk markasının içindekiler bölümünü okumanızı tavsiye ediyorum. Koruyucu, renklendirici asit düzenleyici vs... en güvenilir dediğiniz markada, en az 3 kalem katkı maddesi var. İşlenmiş tüm et ürünlerinin sigara kadar kanserojen olduğu dünya sağlık örgütü WHO tarafından duyuruldu.  Artık geleneksel yöntemle kendi sucuğumuzu kendimiz yapıp, bu probiyotik sağlık deposu et ürününden faydalanma zamanıdır diye düşünüp kolları sıvadım.