24 Ağustos 2022 Çarşamba

 


Bağışıklığın Güçlenmesi ile Gelen GÜÇ…


Bağışıklık, vücut direncimiz anlamına geliyor yani bedensel gücümüz.

Bedensel gücümüzü belirleyen etkenlerden en önemlileri;

Toksinlerden temizlenmek,

Doğru Beslenmek,

Fiziksel güç sağlayan aktiviteler,

Zihinsel dinginlik,

Ruhsal tatmin… 

gibi sıralanabilir.

Her biri bir konu başlığı olan bu etkenlerin toksinlerden arınmak ve beslenmek kısmında size bomba etkisi yapacak, hepinizin çok sık duyduğu ve belki de bazılarımızın kullanmaya başladığı zerdeçalın doğru kullanma yöntemini anlatacağım.

Zerdeçal bedeni bir sabun gibi temizleyen ve bağışıklık sistemini güçlendiren etken maddelere sahip süper bir baharattır. Temiz, organik gerçek zerdeçaldan bahsediyoruz elbette, sarı renkli kiremit tozundan değil.

Zerdeçalın etken maddesinin vücut tarafından emilimini gerçekleştirmek için bir dizi işlem yapılması gerekiyor. Karabiber ve yağ ile zerdeçalı bir süre ısıya tabi tutmak curcuminin aktifleşmesi için gerekli.

Aktifleşen zerdeçal küründen her gün bir tatlı kaşığı kadar kemik suyuna ekleyerek içmek, ya da çorbaya ilave ederek içmek, yukarıdaki ilk iki madde için ciddi bir fayda sağlar.


Yaşam içerisinde sağlığı, huzuru ve bir bütün olarak bizi etkileyen pek çok etken vardır. Ne yapıyorsanız yapın, yaptığımız şey bütünün içinde ancak %20 dir. Kalan %80 sizin diğer gayretlerinizle ilgilidir. Bol su içip, doğru beslenen, fermente besinlerle sindirim ve boşaltıma destek olan, bedenine, zihnine ve ruhuna gerekli önemi gösteren herkes bir süre sonra bedeninin sesini duymaya, onunla iletişim kurmaya başlar.

Beden aç mı, susuz mu, hasta mı, yorgun mu, ne yemek ister ya da neleri yemek ona yaramaz gibi tüm bilgiler bedenden sürekli bize gelmektedir. Biz onu dinlemeyi bilmediğimiz için sesini de duymayız. Elbetteki beden sizinle bir ses ile konuşacak değil. Beden biz onu duymadıkça konuşma ritmini ve şiddetini arttırarak ağrı, sızı, halsizlik, yorgunluk, depresyon ve çeşitli hastalıklarla bizimle iletişim kurmaya devam eder. 

Bedeni dinlemeyi öğrenmek bir bilme haline getirir insanı… 

Kendini bilen Rabbini bilir. 

Kendimiz dediğimiz şey bedenden ibaret değildir elbette. Beden bu dünyadaki maddesel varlığımızdır ve bize Allah’ın en büyük emanetidir. Emanete sadık olmak “İnsan” özelliğidir. Bize verilen en büyük emanete ihanet ederken, insanlıktan dem vurmanın bize bir faydası olmaz. Bize faydası olmayan hiçbir şeyin bir başkasına da faydası olmayacağını bilmek bizi enerjimizi doğru şeylere yönlendirme konusunda yardımcı olabilir.

Bedenimiz bizim mabedimizdir ve ona verdiğimiz her güzellik zihnimiz ve ruhumuz vasıtasıyla da kendimize dönen pek çok güzelliğin tohumlarıdır. 

Kendini bilme yolunda bedeni tanımak ve onunla bağ kurmak çok ciddi bir adımdır.

Bağışıklığımız güçlü olursa, beden de güçlenir ve bu güç tüm benliğimize yayılır. 


Her şey ilk adımı atmakla mümkün hale gelir. İlk adımı atarken yolun sonuna değil, odağımızı, attığımız adıma verirsek, bir sonraki adım kendiliğinden gelecektir. 

Sonda değil süreçte kalmak zihni dinginleştirir ve süreçten haz duymayı sağlar, böylece yola devam etmekte çekilen zorluk kolaylaşır. Her zorlukta kolaylık vardır. Kolaylığı görmek için bakış açımızı değiştirmemiz gerekir.

Hastalıklara karşı dirençli bir hal üzere olmak, enerjimizi hastalığa değil sağlığa kanalize etmek demektir. Bunları yapmak badenin bilgeliğine güvenmekle gerçekleşir.

Bedenin bilgeliğine güvenmek için öncelikle onunla iletişime geçmek gerekir. 

Bugün başlamak için güzel bir gün ve belki de tek gün, ne dersiniz?


Zerdeçal Kürü Tarifi

Malzemeler

1 kavanoz organik zerdeçal,

1 çay kaşığı organik tane karabiber (taze öğüterek kullanın)
Yarım kavanoz (100 ml kadar) organik Hindistancevizi yağı


Yapılışı

Hindistancevizi yağı benmari usulü ile ısıtılır ve içine diğer 2 malzeme eklenir homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır. Bu şekilde belli bir ısıda baharatların yağın içerisinde infüze olması sağlanır. Yani baharattaki etken maddeler bu sayede yağa karışır. Isı kaynağından alınan karışım direk soğumaya bırakılmaz ve arada bir karıştırılarak soğutulur. Böylece baharatlar alta çökmemiş ve yağ da karışımın üzerine çıkmamış olur.

Soğuyan karışımı buzdolabına koymaya gerek yoktur.

En etkili kullanım şekli her sabah ılıttığımız 1 küçük kavanoz kemik suyu içerisine 1 tatlı kaşığı kür ekleyip, 1-2 yemek kaşığı da doğal elma sirkemizle karıştırıp aç karnına içmektir. Bu kürden yemeklerinize de ilave edebilir, günlük beslenmenize çorba ve yemekler vasıtasıyla dahil edebilirsiniz.

Malzemeleri temin ederek kendiniz hazırlayabilir ya da direk bizim hazırladığımız Zerdeçal kürünü kullanmaya başlayabilirsiniz.

fermentemutfagim.com dan tüm malzemeler temin edilebilir.

 

Sevgilerimle 

Ferda Uslu

1 yorum:

  1. Güzel. Faydalı dkatimi çekti birde telefon numarası eklerseniz iyi olur...

    YanıtlaSil