24 Mayıs 2019 Cuma

Citronella Vücut Spreyi ile Sivrisineklere Savaş Açtık



Fermente Mutfağım tesisinde şu an ürettiğimiz her bir ürünün ayrı ayrı  hikayesi var. Yazılarımı ilk günlerden bu yana okuyanlar bunu çok yakinen bilirler. Fermente Mutfağımı aslında bu hikayeler yarattı  ve muhteşem ürünlerini bu hikayeler oluşturdu. Hayatımızı ele geçirmiş kimyasallara açtığım kişisel savaşım ve mücadelemdi ürünlerin altında yatan felsefe. Fermente Mutfağım ürünleri bu yüzden ticari kaygıyla üretilmiş ürünler olmadı hiç, hepsi bir sorun çözücü olarak girdi benim ve sizin yaşamlarınıza. Siz bu yüzden sahip çıktınız bu ürünlere ve bu markaya. İşte bu yüzden Fermente Mutfağım hem organik gıda, hem fermente kozmetik hem de doğal temizlik malzemeleri üreten bir firma oldu. Çünkü hepsi lazım, hepsi gerekliydi.

Gelelim Citronella vücut spreyinin hikayesine.
2016 yazında henüz fermantasyon ve doğal ürünlerin dünyasında keşif yaparken, bu ürünlerin her birisi üzerinde çalışıp yazarken her yaz olduğu gibi, sivrisineklerin vampirce saldırılarına maruz kalıyordum. Camlarda sineklik olmasına rağmen bu vampirler nasıl oluyorsa eve bir şekilde girip saklanıyor ve gece olunca beni bir güzel ısırıyorlardı. Kendimi bildim bileli sivrisinekler beni çok sever ve odada 20 kişi olsa gelip bulup beni yer keratalar. Gel gelelim ben onları sever miyim hiç sormadılar. Çocukluğumdan kalma canlı hatıralarım içerisinde dedemin köyüne yazın tatil için gittiğimiz 1 aylık
dönemler var. Bu köy tatili boyunca, bacaklarım kollarım hatta yüzüm bile sivrisinek ısırıklarıyla dolar, her yerim kızarıp kabarmış ve hatur hutur kaşınır bir durumda gezerdim. Hazır kimyasallara savaş açmışken sivrisinekleri de aradan çıkartayım dedim sanırım ve bu soruna da kalıcı, kimyasalsız ve doğal bir çare bulmak için kolları sıvadım. 
Bunu yaparken ilk olarak benim için önemli kriterleri belirledim. Bir kere amacım sineği ve böceği öldürmek değil kaçırmak, uzaklaştırmaktı. Piyasada bunu sağlayan ürünler vardı ama hepsinin içi zararlı kanserojen kimyasallarla doluydu. Fişe takılıp kaçıran tabletler, sıvılar, vücuda sıkılarak kullanılanlar hepsini tek tek araştırdım ve maalesef kullanabileceğim sağlıklı bir ürün olmadığını gördüm. Çaresizlikler her zaman yeni keşiflere olanak tanır, anladım ki yine iş başa düşmüştü, doğal hammaddeler ve şifalı yağlarla yapabileceklerimin de bir sınırı vardır, "bu malzemelerden sivrisinek kovucu yapacak degilim heralde, o kadar da değil" diye düşünürken araştırmaya başladım. Acaba hangi uçucu yağ ya da yağlar bu vampirlerin korkulu rüyasıydı merak ediyordum. Meğer sivri zekalı dostlarımızın kokusuna bile tahammül edemediği bir çok uçucu yağ varmış hele bir citronella yağı var ki onun kokusunu alınca hızla uzaklaşıyorlarmışHer birisine ayrı ayrı gıcık oldukları, kokularına dayanamadıkları, nerde kokularını duysalar ortamdan derhal uzaklaştıkları tüm etkili uçucu yağları bir araya getirdim ve Citronella Vücut Spreyimiz bu şekilde dünyaya gözlerini açtı. Artık yeni ürettiğim bu sihirli minik bebeğimi deneme zamanıydı. Tabi bu yeni doğmuş minik bebeğin ilk denemesini, sineklerin her gece neredeyse eşe dosta haber verip ziyafet sofrasına gelir gibi uyuyunca kanmı içmeye yanıma geldiği annesinin yani benim üzerimde yapılacaktı. Bu konuda son derece şanssız olduğum için benim üzerimde işe yararsa herkeste yarayacağını zaten biliyordum. 

Piyasada satılan ve vücuda sıkılan bu tür ürünleri kullanırken, sivrisinekleri kişiden uzak tutup, koruma sağlaması için ürünü her iki-üç saatte bir sıkmak gerektiğini okumuştum. Benim minik iksirim kimyasaldan uzak, tamamen yenilebilir ham maddeden yapıldığı için etkisi iki saat sürmez, daha kısa sürer diye düşünmüştüm, çok yanlış bir düşünce olduğunu sevinerek ilk denememde anladım. İlk denememde "sivri sinekler gece kulağımda vızıldamaya başlayınca uyanır tekrar kendi spreyimden sıkarım artık" dedim kendi kendime ve spreyi çalkalayıp, açıkta kalan uzuvlarıma sıkıp yattım. Sabaha kadar vızıltısız, ısırıksız uyuduğumu sabah uyanınca fark ettim. Gece 23 gibi sıktığım sprey neredeyse sabah 5 e kadar etkisini sürdürmüştü. Minik sihirli fıs fıs bebeğim sayesinde artık gece uykum hiç bölünmeden uyuyordum.   
Benim ardımdan çocuklarım da tabi kullanmaya başladı minik bebek fıs fısımızı ve hepsinin geri dönüşü benimkiyle aynı oldu.
Bahsi geçen minik fısfısı 2016 yazında bu yana ben ve ailem aktif olarak kullanmaktayız.
2018 yazında bu minik bebeği sizlerin huzuruna çıkartmaya karar verdim ve ürün olarak size sundum.
Sizin testlerinize her zaman güvenirim çünkü ürünlerimizi en zorlu şartlarda test ettiğinizi daha önceki tecrübelerimden biliyordum. Roll-onumuzu sürüp, adalarda tüm gün bisiklete binenler, 40 derecelik ortamlarda kullanıp test edenler, pastırma yiyip, spor yaparak ürüne puan verenler, Afrika tatiline giderken yanında shea yağlı roll-onumuzu götürüp deneyenler. Kantaron yağlı kremimiz akla hayale gelmeyecek kullanım alanlarında kullanıp, öncesi sonrası fotoğraflar gönderenler. Gerçekten sizden iyi bu ürünleri hiçbir labarotuar bu kadar zorlu testlere tabi tutamazdı bunu çok net biliyordum. Bu testlerin hepsinden shea yağlı roll-onumuz, kantaron yağlı kremimiz, bentonit killi diş macunumuz ve daha nice ürünlerimiz alkış toplayarak geçmiş, böylece sizin gönlünüzdeki tahta oturmuştu. Citronella Vücut Spreyi ile sizi buluşturunca hemen çeşitli test yöntemlerini devreye soktunuzu hatırlıyorum, yani beklediğim gibi oldu. Yine benim aklıma hayalime gelmeyen test yöntemleri sizin aklınıza gelmişti. Bebeğine sürüp sonuç alanlar,  en sinekli göllere kampa gidip ürünü deneyenler, bize yaptığınız olumlu geri dönüşler beklediğimden de çabuk gelmişti. Size güvenim sonsuzdu bu konuda ki beceri ve hayal gücünüze güvendiğim için bana en doğru sonuçları yine sizler verdiniz. 

Önce Çalkala, Sonra Püskürt


Gece yatmadan önce vücudunuzun açıkta kalan kısmına şişeyi çalkaladıktan sonra, yaklaşık 10 Cm lik bir mesafeden sıkın. Kullanımla alakalı püf noktası şu ki, sadece sıktığınız yerlere sivrisinek gelmez, kolunuza sıkar elinize sıkmazsanız, uyandığınızda elinizi sinek yemiş olabilir. Açıkta kalan her yere sıkmak gerektiğini unutmayın. 
Hızlı emilen formülü sayesinde ciltte asla yağlılık hissi bırakmaz. Ayrıca uçucu yağların içerdiği pek çok vitamin sayesinde ciltteki serbest radikallere karşı bakım sağlar.

Sinekleri kovmak dışında içinde bulunan son derece değerli uçucu yağların şifasını da cildimize kazandırmış oluyoruz. Oh ne güzel, bir fısla iki kuş.

İçerisinde Neler Var?


İçerisinde Neler Yok?

DEET, Alkol, Parfüm, Kimyasal, Petrol Türevleri ve Mineral Yağ içermez.
Paraben, lanolin, koruyucular ve zararlı kimyasallar içermez. 
Hipoalerjeniktir.
Ayrıca diğer tüm kozmetik ürünlerimizde olduğu gibi, hayvanlar üzerinde test yapılmamıştır.

Citronella Yağı: Böcekleri, Ağrıları ve Stresleri Püskürtür!

Citronella vücut spreyimizde citronella dışında yukarda yazdığım pek çok şifalı uçucu yağ mevcut. Bu yağların her birisi de ayrı ayrı vücudumuz için şifa kaynağı olurken, her bir yağın sinek ve böcek uzaklaştırmada etkileri olduğu için formülde kullanılmıştır. Diğer tüm yağların faydalarını başka bir yazıya bırakıp, bu yazıda sadece citronella yağını ele almak istiyorum, çünkü çok şaşırtıcı kullanım alanları ve etkileri var.
Bitkinin saplarından ve yapraklarından alınan konsantre antioksidanlar ve fitokimyasallar olan citronella yağı, Çin, Endonezya ve Sri Lanka'da yüzlerce yıldır döküntü , iltihaplanma, enfeksiyon, ağrı ve diğer sağlık koşullarının azaltılmasına yardımcı olmak için kullanılmıştır .

Citronella Yağı Nedir? 

Citronella yağı, Cymbopogon nardus olarak bilinen Asya ot bitkisinden gelir . En çok doğal kokulu bir yağ olarak, böcek kovucularda ve ayrıca güzellik, ev ve parfüm ürünlerinde kullanılır. Bilimsel araştırmalara göre, saf citronella yağının şaşırtıcı antibakteriyel ve antifungal yeteneklere sahip olduğu bilinmektedir.
ABD Çevre Koruma Ajansı, citronella'yı biyopestisit olarak kabul eder; bu, sivrisinekler gibi potansiyel olarak zararlı böceklere karşı doğal bir “toksik olmayan bir etki şeklidir” anlamına gelir. Böcek ilacı, citronella'nın olası kullanım ve faydalarından sadece bir tanesidir.
Bu bileşiklerin etkilerini araştıran çeşitli çalışmalara göre, citronella yağının aşağıdaki faydalara sahip olduğu gösterilmiştir:

Citronella Oil;

  • Doğal olarak böcekleri kovuyor
  • Serbest radikal hasarlarıyla savaşır
  • Bakteri ve mantarlarla savaşır
  • İltihabı azaltır
  • Gevşemeyi teşvik eder
  • Parazitleri yok eder
  • Evcil hayvanların davranışlarını kontrol etmeye yardımcı olur. (Bir elektrik şoku kullanmak yerine, garip gelse de citronella yağı köpeklerin havlamasını durdurmalarına yardımcı olabilir. Bu nedenle citronella içeren havlama önleyici yakalar yapıyorlar.)

Geçen yıl sizlerden gelen geri dönüşleri dikkate alarak ürünü bu yıl biraz daha geliştirdik, mesela ürünümüzde artık tarçın uçucu yağı da var ve bu yılki yenilenen ve gelişen formülümüzün içerisindeki sıvı oranını neredeyse yarıdan fazla düşürerek ürünün etken madde oranını ve böylece etkisini de oldukça fazla arttırdık. Yani gece bir fıs için uyananlar daha deliksiz uyku uyuyacaklar artık. Bu yıl ürünümüzün iyi yönde gelişen tarafı yalnızca formülüne eklediklerimiz ve çıkarttığımız sıvı miktarı değil ürünümüzün şişe boyutu ve ismi de oldu. Artık Citronella Vücut Spreyi 30 ML değil 50 ML. Yani artık daha uzun fıs fıslar vaat ediyor. Bitkisel Vücut Spreyi ürünümüzün yeni ismi Citronella Vücut Spreyi oldu. 
Herkese sivri sineksiz güzel bir yaz diliyorum.

Online sipariş vermek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. https://www.fermentemutfagim.com/

Ferda Uslu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder