20 Mayıs 2019 Pazartesi

Bentonit Killi Ayak Detoks Maskesi ile Sağlığa Büyük Bir Adım Atın



Kendinizi güzel bir maske ile şımartmak gibisi yoktur. Daha önce hiç ayağınıza maske yapmadınız mı? Bana güvenin, yakında yapacaksınız ve sadece ayaklarınız değil, vücudunuz bunun için size teşekkür edecek.

Ayak Detoksu Ne işe Yarar?

Vücudun ayaklar yoluyla detokslanması, en güvenli detoksifikasyon biçimlerinden biri olarak kabul edilir.
Ayaklarımız vücudumuzdaki en büyük deri gözeneklerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor . Bu gözenekler o kadar büyüktür ki, uçucu yağlar derinin katmanlarından hızlı bir şekilde geçebilir ve faydalarını vücuda daha etkili bir şekilde salgılarlar. Bunun için tabi öncelikle gözenekleri temizlememiz ve biriken toksinleri atmamız gerekmektedir.

Modern dünyamızda bir ton toksine maruz kalıyoruz.
Bu maruz kalma sadece yediğimiz yiyeceklerden ve soluduğumuz havadan değil, kişisel bakım ürünlerinden, ev temizlik ürünlerinden, ev eşyalarından, havadan, sudan vs...  Liste gerçekten uzun aslında. Şu anda vücudumuza sürdüğümüz ve yediklerimizde kullanılan  70.000'den fazla sentetik kimyasal var , ancak bunlardan yalnızca 1.600'den azı kanserojenlik açısından test edilmiştir.  Bu toksinlerden bazıları yağ hücrelerinde biyolojik olarak birikerken sadece bir kısmı vücuttan atılabilirler.

Toplu olarak, vücudumuzdaki tüm kimyasal maddeler “vücut yükümüz” olarak bilinir. Ortalama bir yetişkinin vücut yükü 700'ün üzerinde
insan yapımı endüstriyel kimyasaldan oluşur. Evet, kulağa son derece kötü geldiğinin farkındayım, bu gerçekten çılgınca. Ve bu 700 civarı zehirli kimyasal, vücudun detoks işlemlerini daha da zorlaştırır. Bazen, vücut bu ekstra iş yükünü kaldıramaz.


Bu yüzden bu Bentonit killi ayak detoks maskesi, vücudunuzun detoks yollarındaki yükü ortadan kaldırmak ve sağlığınızı güçlendirmek için ekstra önemlidir. 
Bentonit Kili, hidratlandığında “elektrik yükü” üretme kabiliyeti nedeniyle eşsiz bir kildir. Sıvıyla temas ettiğinde, elektrik bileşenleri değişerek ona toksinleri emmesini sağlar. Bentonit, toksinleri, ağır metalleri, yabancı maddeleri ve kimyasalları emme ve uzaklaştırma kabiliyetiyle bilinir.
Bentonit, şişen bir kildir. Su ile karıştığında hızla gözenekli bir sünger gibi açılır. Buradan toksinler elektriksel çekim yoluyla süngerin içine çekilir ve orada kalırlar. 


Bentonit kili, birçok toksinde pozitif yüke bağlanan güçlü bir negatif yük taşır. Bir toksin, kimyasal veya ağır metal ile temas ettiğinde kil, toksini emer ve vücudun kullanması için minerallerini serbest bırakır. Bentonit ayrıca fazla hidrojeni çektiği için hücrelere oksijen almasına yardımcı olur. Oldukça şaşırtıcı, ha?

Bentonit Killi Ayak Detoks Maskesini, nerede kullanmalı?

Maskenizi nereye uygulamak istediğinize karar verin ( bu karar vücudunuzla ilgili değil, ayaklarınız için kullanacağınızı zaten biliyoruz) Bu karar evinizin neresinde maskeyi uygulayacağınız ile alakalı. Çünkü bir jimnastikçi değilseniz ve elerinizin üzerinde yürüyemiyorsanız, ayak tabanlarınızda maske sürülüyken fazla uzağa gidemezsiniz. Maskeyi ben banyoda genellikle küvetin kenarında veya küvetin (kuru ise) içinde otururken uygularım. Bu esnada kitap okurum, dizüstümde bir film izlerim ya da biraz çalışırım. Küvetin içinde veya yakınında olması açıkçası bir sürü temizlik işini kolaylaştırıyor.

Maskeyi tam olarak ayağın neresine uygulamalı?

  • Detoks etkisi için maskeyi ayakların altına ve ayak bileklerinin çevresine uygulayın.

  • Bol miktarda su içimeniz, vücudunuzun detoksifikasyon yollarına açmaya yardımcı olur.

  • Bentonit Killi Ayak Detoks Maskesini Ne kadar bekletmeli?

  • Maskeyi 8-10 dakika bekletin (veya tamamen kuruyana kadar), sonra durulayın.


Ayaklarımız vücudumuzun çok çalışan bir parçasıdır. Yürüyoruz, çocukları kovalıyoruz, ayakta masa başında çalışıyoruz, yüksek topuklu ayakkabılar giyiyor, yemek pişirmek veya günlük aktiviteler için hep onların üzerinde çalışıyoruz.

Ayak masajı ve pedikürün bu kadar rahatlatıcı olmasının nedeni budur. Ayaklarımız genellikle daha fazla stres altında olduğumuzu ve ayaklarımızı rahatlattığımızı vurgulayarak, tüm vücudu gevşetmenin harika bir yoludur. Sadece düzenli olarak bentonit killi ayak detoksu yapmanın bile gevşetici, rahatlatıcı bir etkisi oluyor.

Ayak detoks maskesi ayak sorunları için nasıl kullanılır?

Yukarıda bahsettiğimiz detoks etkisi yanında ayak detoks maskemizin bir de ayakta bulunan mantar, egzama, ve diğer cilt rahatsızlıklarını gidermede de kulanıldığını söylememde fayda var. Ayağınızda bahsettiğim sorunlardan birisi varsa şayet maskeyi sadece ayağınızın tabanı ve bileklerinize sürmek yerine, ayağınızın sorunlu kısmına da sürünüz.

Ayak Detoks Paketi Nasıl Kullanılır?

Pakette Neler Var?


Ayak Detoks Paketi Kullanım Talimatı

  • Temiz yıkanmış ayağa Ayak detoks maskemiz ince bir tabaka halinde sürülür. Özellikle sorunlu bölgelere temas etmesine dikkat edilir.
  • Akabinde 15-20 dk bekletilen maske ılık su ile güzelce durulandıktan sonra zerdeçallı sabun ile ayak yıkanır.
  • Sirkemiz bire bir oranda seyreltilir, tonik haline getirilir, yıkanan ayağa pamuk yardımı ile tonikleme işlemi yapılır.
  • Kişi bu uygulamadan sonra her gün dışarı çıkarken sabahları ayağına ve parmak aralarına roll-on sürmeli, akşamlarıda kantaron yağlı krem sürmelidir.
  • Ayak detoks maskeli uygulama haftada 2-3 defa uygulanmalıdır. 
  • Temiz kurulanmış ayağa Roll-on ve krem uygulaması sabah akşam yapılmalıdır. 

Ayaklarınızı şımartın…

Online sipariş vermek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. https://www.fermentemutfagim.com/

Ferda Uslu



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder