14 Ağustos 2016 Pazar

Probiyotik Şeftalili Sorbe


Yaz bitmeden serinleten sağlıklı tariflerime bir yenisini daha eklemek istedim.
Daha önce, Çilekli Probiotik dondurma ve Ev Yapımı Gerçek Dondurma
tariflerini yayınlamıştım.
Sıradaki tarif yine yapılması kolay, rafine şeker ve süt içermeyen, pişirme gerektirmeyen, probiotik ve pratik bir tarif.

Probiotik şeftali sorbesi için malzemeler

Dilimlenmiş ve dondurulmuş 3-4 adet şeftali
2-3 yemek kaşığı hurma suyu (linke tıklayarak dükkan sitemizden satın alabilirsiniz.)
1 probiotik toz kefir mayası (linke tıklayarak dükkan sitemizden satın alabilirsiniz.)

Yapılışı

Soyulmuş ve küçük dilimlenmiş şeftalileri dondurucuda tamamen dondurun. Donan şeftalileri mutfak robotuna alın, üzerine tüm malzemeleri ilave edin. Tadını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Hurma suyu ve ya balı şeftali miktarınıza ve damak tadınıza göre azar azar ilave edip, tadarak ayarlayın. Şeftaliler tamamen ezilip homojen bir karışım olana kadar robotu çalıştırın. Zaten işlem sonunda karışım dondurma kıvamına geliyor. Robot dönmekte zorlanırsa birkaç kaşık su ilave edebilirsiniz. 
Dondurma kıvamına gelen karışımı dilerseniz biraz dondurucuda dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Daha sonra tüketecekseniz dondurucuya kaldırın. Çıkardıktan sonra mutfakta 5-10 dk kadar bekletirseniz kolayca servis edebilirsiniz. Dondurucudan ilk çıktığında sert olacaktır.
Afiyet olsun.
Vanilya özutu

Online sipariş vermek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 
https://www.fermentemutfagim.com/




7 yorum:

  1. Yavrularim bayildi cook tesekkurler ferda hanim. Herkesin harci degil karsiliksiz verebilmek. Allah niyetinize gore versin. 2,5 yasinda kizimin bir turlu geciremedigim ishali yuzunden bezden kurtulamadik. Probiyotik saseyi gunde bir tane kullaniyorum. Bolca seftali ve muz yiyor zaten ustten alip alttan ciktigi icin istahi cok acik. Fikirlerinize cok onem veriyorum. Bir oneriniz olabilir mi ferda hanim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Çok geçmiş olsun.
      Kronik ishal ve Kronik kabızlık bozuk bağırsak florasının en önemli belirtilerindendir ve beraberinde gıda intöleranslarını da getirirler. Kızınızın beslenmesinde onun sindiremediği bir ya da daha fazla besin olduğu için ishal durumu seyrediyor. Mutlaka gıda intöleransı testi yaptırıp, hangi gıdalara intöleransı olduğu saptanmalı. İntöleransı olan gıdalar beslenmesinden hemen çıkartılmalı ve bu dönemde de bol bol probiotik beslenerek bağırsak florası düzeltilmeli.
      Esenlikler diliyorum.

      Sil
    2. Cevaniz icin tesekkur ederim. Yarin Diyarbakira Dicle universitesine gidiyoruz, bakalim orda bu test yapiliyor mu? Yoksa ben deneme yanilma yoluyla hayatta bulamam.

      Sil
    3. Hiçbir ünüversite ya da devlet hastanesinde bu test yapılmıyor. Özel yapılan yerler var ve ücreti de biraz pahalı. Eliminasyon diyetiyle test yapmadan da intöleransınız olan gıdaları tesbit edebilirsiniz.

      Sil
  2. Kizim 2.5 yasinda. Bu diyeti nasil uygulayacagim konusunda bilgim yok, ilk kez duyuyorum.
    Bu arada diyarbakirda Metro markette "Bizim probiyotik yogurt/peynir mayasi" bulabildim. Artibiotik probiyotik toz sase eczaneler dahil bulamiyoruz. Netten satisi nerden yapiliyor bilgi verir misiniz?
    - Kisa surede verdiginiz yanitlar ve ayirdiginiz vakit icin minnettarim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternetten araştırarak pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Artıbiyotik sitelerinde satılıyor sadece eczanede yok.

      Sil
    2. bu kitabı okuyun. www.gapskitap.com

      Sil