6 Ocak 2016 Çarşamba

Ev Yapımı Cildi Besleyen Krem Yapılışı


Beslenme deyince aklımıza, vücudumuza sadece oral yolla alınan besinlerin gelmesi doğal . Ancak cildimize de temas eden her şeyin derimiz tarafından emilip, kanımıza  karışması gibi bir gerçek var. İşte bu yüzden, ev temizliği, kişisel temizlik ve bakım ürünlerinde kimyasaldan arınmış doğal ürünlere yönelmediğimiz sürece tam anlamıyla doğal beslenmiş olamayız.

El, yüz, vücut kremlerinde de bir sürü zararlı kimyasalın, boyanın, parfümün, raf ömrünü uzatan koruyucu katkı maddelerinin olduğunu  tahmin etmesi zor değil. Ufak bir araştırmayla kozmetikte kullanılan zehirlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Havalar soğumaya başlayınca ellerimin doğal nemini kaybettiğini ve cildimin kuruduğunu fark ettim. Evde kantaron yağı olduğu için, bir müddet kantaron yağı uyguladım ama pek bir faydası olmadı. Kantaron sıvı bir yağ olduğu için ciltte uzun süre kalmıyor. Ben de başladım kremleri araştırmaya. Güzel bir tarife ulaştım ama her zamanki gibi tarifi birebir uygulamak yerine kendime göre modifiye ettim. Tarifteki ölçüleri değiştirdim, bazı yağları ekledim ve tarifte E vitamini ilavesi vardı ben onu da çıkarttım. Ayrıca bulduğum tarifte zeytinyağı vardı, ben onu da kantaron yağıyla değiştirdim. Ortaya çok güzel bir krem çıktı. Ben çok memnun kaldım, sizlerle paylaşmak istedim. Kıvam olarak bildiğimiz krem kıvamında, ele çok rahat sürülüyor. 


Zehirsiz, doğal bir hayat listemize bugün bir de krem tarifi ekleyelim. Bu kremi, dudak çatlaklarından tutun da, el, yüz, vücut kremi olarak, hatta yara ve yanıklara bile kullanabilirsiniz. Çünkü kremi yaptığım her bir yağ ayrı bir şifa iksiri .

Evde Krem yapılışı için malzemeler;

Öncelikle yağların hepsi soğuk sıkım yağlar olursa, cildiniz için daha besleyici olur. Kantaron mutlaka zeytinyağlı olmalı.
Yukarıda yazdığım tüm yağlar kantaron hariç katı yağlardır. Bu yağları alırken katı yağ formunda olanlar doğaldır, buna dikkat ederek alınız. Sadece kantaron yağı zeytinyağ bazlı olduğu için sıvıdır.



Yapılışı;

Kantaron ve lavanta yağı hariç, diğer tüm yağları cam ya da porselen bir kaseye koyun. Kaseyi mikrodalgaya koyup yağları eritin. Eriyen yağlara kantaron yağı ilave edin ve koku vermesi için esansiyel yağ ilave edin. Ben lavanta yağı kullandım. Lavanta yağını tercih etmemin sebebi antiseptik olması ve masaj yağı olarak da çok faydalı bir yağ olması. Siz istediğiniz esansiyel yağı ekleyebilirsiniz. Tüm yağları karıştırıp, minik cam kavanozlara dökün. Kreminiz hazır.
Gelelim bu yağların tek tek faydalarına.

Kavanozun boyutunu görebilmeniz için ojeyle fotoğraf çektim  .


Hindistan cevizi yağı için doğal nemlendirici diyebiliriz. Hücrelerdeki kolojen miktarını yükseltir ve kırışıkları önler. Antibakteriyel özelliğe sahiptir, mantar oluşumunu önler. 

Hızlı ve sağlıklı bronzlaşmayı sağlar, dudakların çatlamasını ve ciltte pullanmayı önler, çok besleyicidir, nemlendirme özelliği vardır. Çatlakları ve yaraları iyileştirici güce sahiptir.

Bal mumu pek çok temizleyici, besleyici ve nemlendirici kremde bulunur. Balmumu bulunan kremler cilde iyice yapıştığından, hava değişikliğinden cildi korur. 

Oldukça çok olumlu faydası olan kantaron yağının öne en etkili çıkan faydası, cilt hücrelerini yenilemesidir. Ayrıca mikrop kırıcı özelliği de olan bu yağ, siyah noktalar ve sivilceler için de etkilidir. 

Lavanta yağının faydaları;

Lavanta yağı yapısı gereği ciltteki mikrop ve bakterilere karşı oldukça etkilidir. Bu yüzden sivilce gibi yağlı cilt problemlerinde kendisinden faydalanılmaktadır. Lavanta yağının sivilceleri azalttığı bilinmektedir. Lavanta yağı siğil, uçuk gibi durumlarda da cilt bakımında kullanılmaktadır. Ayrıca sedefte diğer yağlara takviye edici amaçlarla kullanılmaktadır.

Sizi bilmem ama ben bu kremlerin bir tanesini çantama, bir tanesini başucuma, diğerini de günlük kullanım için oturma odama koyup, her zaman elimin altında bulundurup, bol bol kullanacağım.

Online sipariş vermek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. https://www.fermentemutfagim.com/

15 yorum:

  1. bunlarin ham maddelerini yani karisimi olusturan yglari nereden temin ettiginizi ogrenebilir miyim.kremi yapmayi dusunuyorum lakin tum bu malzemeleri bulacagim guvenilir bir yer bilmiyorum.rica etsem.bilgi verebilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nette doğal sabun hammaddesi satan bir kaç firma mevcut. Ama site ismi ve marka veremeyeceğim maalesef. Büyük kapsamlı aktarlarda da bir çoğu var aslında bu yağların.

      Sil
  2. Ferda Hanım tariften e vitaminini neden çıkardınız acaba? Ben de yaptım bu kremlerden de tarifte e vitamini vardı,kullandım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında o an elimin altında yoktu bu 1.si. İkincisi kullandığım yağların içeriklerini okuduğunuzda pek çok vitamini zaten barındırdığını görüyorsunuz. Bu yüzden de ekstra vitamin gereksinimi duymadım.

      Sil
  3. Bu karisima kayisi ve bugday yagi da eklenebilir mi, fazla mi olur?

    YanıtlaSil
  4. Kremi yaptım dondu katı oldu sürmek için eritecek miyiz her seferinde yada yanlış mı yaptım acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turkan Hanim ilk başta katı gibi geliyor cilde sürdüğünüz zaman vücut sıcaklığında eriyor ve cilde cok guzel dağılıyor.

      Sil
  5. Merhaba bu ürünü siz satıyormusunuz yani işyerimdeki bi ablam sizi önerdi satıyorsanız nasıl sipariş verebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sitemizden sipariş verebilirsiniz. https://fermentemutfagimdukkan.com/probiyotik-krem

      Sil
  6. Yapılışında bal mumundan bahsetmemişsiniz balmumunu nasil kullanıcaz?

    YanıtlaSil
  7. Mrb bende aynısı yaptim fakat cok kati oldu yani krem kivaminda degil ne yapmam gerekir bir öneriniz varmıdır acaba?

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar. Kakao yağı bronzlaştırır diye koymasak olur mu? Ya da gece sürersek kakao yağı yine brozlaştırma yapar mı? Kullanım ömrü ne kadar?

    YanıtlaSil
  9. Kurutulmuş kantaron çiçeğinden yapılan kantoron yağı il olur mu bu krem?

    YanıtlaSil
  10. Bitkisel gliserin de var bu tarifte,ondan kaç Gr koyalım

    YanıtlaSil